Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δημοσίευμα του Economist «Έρχεται η τρόικα και θέλει οριζόντιες περικοπές»

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για την Ελλάδα αναφέρεται σε δημοσίευμα του Economist με τίτλο «Η τρόικα έρχεται».

Σύμφωνα με το περιοδικό, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, ενδέχεται να καταφύγουν στην επιβολή οριζόντιων περικοπών, αθετώντας τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς απέτυχε η προσπάθεια ανεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση.


Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι οι περικοπές θα αγγίξουν ακόμα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εξετάζεται να μεταφερθεί σε αυτή η υποχρέωση καταβολής του μισού μισθολογικού κόστους των ιερέων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση κάλυψής του από το κράτος.

Όπως αναφέρει το Economist, η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, παρά τις προσπάθειες, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει μόλις 7,5 δισ. ευρώ περικοπών από τα 11,5 δισ. που ζητά η τρόικα για τα έτη 2013-2014 στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης, εντείνοντας τις ανησυχίες την τελευταία εβδομάδα.

«Κάποιοι υπουργοί φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως οι προϋπολογισμοί τους δεν πρέπει απλά να ψαλιδιστούν αλλά να περικοπούν δραστικά», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου