Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Διχογνωμίες για την επιτροπή έρευνας της έκρηξης στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81272&catID=14



Αντίθετες απόψεις ακούγονται στην Κύπρο σχετικά με το διορισμό του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου ως μονομελούς ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Τα κόμματα έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εγκυρότητα του πορίσματος που θα εκδώσει ένα μόνο άτομο, ενώ ως πρόσθετος παράγοντας που δημιουργεί αμφιβολίες αναφέρθηκε το γεγονός ότι ο κ. Πολυβίου έχει συγγένεια με κυβερνητικά στελέχη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε σήμερα ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου διατυπώθηκαν ορισμένες θέσεις για το θέμα της ερευνητικής επιτροπής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αποφάσισε να κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές.

Ο Κ. Πολυβίου υπεραμύνθηκε σήμερα του διορισμού μονομελούς επιτροπής, λέγοντας ότι αυτό εγγυάται μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη γραφειοκρατία. «Κάποτε όταν διορίζεις πολυμελή επιτροπή είναι για να κουκουλωθεί το θέμα», σημείωσε ο κ. Πολυβίου. Πρόσθεσε ότι ο διορισμός μονομελούς επιτροπής μπορεί να συνδυασθεί με το διορισμό εμπειρογνωμόνων και την εξασφάλιση της βοήθειας δικηγόρων.

Ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι αναμένει τη δημοσίευση του διατάγματος διορισμού του στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης σήμερα ή αύριο, ώστε να μπορέσει να αρχίσει επίσημα εργασία. Έχει ήδη μελετήσει τεράστιο όγκο εγγράφων, τα οποία του απέστειλαν διάφορα υπουργεία και ο Γενικός Εισαγγελέας και έχει επιλέξει τους εμπειρογνώμονες που θα τον πλαισιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου