Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Άντεξε το ανοδικό σερί του Dow Jones

Dow13.169,8814,75 0,11%  



  Nasdaq2.986,968,92 0,30%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις κλείνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων παρά την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο της Daimler AG στο Μίσιγκαν επανέλαβε τη δέσμευσή του να μην συμβιβαστεί στο αίτημα για την αύξηση των φόρων στους πλούσιους Αμερικανούς στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών συναντήθηκαν την Κυριακή για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες για να συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών διευκρίνισαν ότι οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνομιλίες.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε παράλληλα σήμερα στην Ευρωζώνη λόγω της πολιτικής αναταραχής στην Ιταλία μετά την ανακοίνωση του Ιταλού πρωθυπουργού Mario Monti ότι θα παραιτηθεί στον απόηχο της απόφασης του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από το κοινοβούλιο.

Η κυβερνητική κρίση ανοίγει τον δρόμο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2013, θέτοντας σε κίνδυνο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Mario Monti.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 14,70 μονάδες (0,11%) κλείνοντας στις 13.169,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 8,90 μονάδων (0,30%) και έκλεισε στις 2.986,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,40 μονάδων (0,03%) κλείνοντας στις 1.418,50 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 14,16 δολ. με άνοδο 0,36 δολ. ή σε ποσοστό 2,61%. Ακολούθησαν η Cisco Systems με κέρδη 2,35% και κλείσιμο στα 19,79 δολ. και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 26,94 δολ. με άνοδο 1,83%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Home Depot (-2,19%), η Verizon Communications Inc (-0,86%) και η Bank of America Corp (-0,61%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,04 δολ. ή σε ποσοστό 2,25% και έκλεισε στα 1,82 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η American International Group (AIG) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής της ILFC, εταιρείας ενοικίασης αεροσκαφών, στην κινεζική κοινοπραξία των New China Trust, China Aviation Industrial Fund και P3 Investments.

Ειδικότερα, η AIG θα πουλήσει το 80,1% της εταιρείας έναντι 4,23 δισ. δολαρίων με την κοινοπραξία να έχει το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 9,9%.

Την απόσχιση της μονάδας τεχνολογίας συστημάτων ασφαλείας σε μία νέα εισηγμένη εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία ανακοίνωσε από την πλευρά της η Ingersoll-Rand.

Η νέα εταιρεία θα περιλαμβάνει τα εμπορικά ονόματα Schlage, LCN, Von Duprin, Interflex, CISA, Briton, Bricard, BOCOM Systems, Dexter, Kryptonite, Falcon και Fusion Hardware Group.

Η Ingersoll-Rand, η οποία θα εστιάσει στα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού, ανακοίνωσε επίσης πως θα προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών αξίας έως 2 δισ. δολαρίων καθώς και την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 31% στα 21 cents ανά μετοχή.

Στην εξαγορά της εταιρείας αυτοματοποιημένων συστημάτων αναγνώρισης και συλλογής δεδομένων Intermec θα προχωρήσει παράλληλα η Honeywell International.

Η Honeywell ανακοίνωσε πως θα καταβάλλει 10 δολ. ανά μετοχή ενώ το συνολικό τίμημα θα ανέλθει σε 600 εκατ. δολ.

Παράλληλα, η Honeywell ανακοίνωσε πως για το 2013 αναμένει προσαρμοσμένα ανά μετοχή κέρδη 4,75 έως 4,95 δολ. και πωλήσεις 39 έως 39,5 δισ. δολ. ενώ οι αναλυτές 4,95 δολ. και 39,4 δισ. δολ. αντίστοιχα.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου