Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ Η ΝΔ διέγραψε την ιστορία της και την συνείδησή της

Ο Β.Πολύδωρας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά και τον λόγων του και καταψήφισε στο σύνολό του, το ν/σ του φόρου ακινήτων το οποίο τελικά πέρασε, και ο ίδιος διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ.Ο Β.Πολύδωρας θεωρεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παράνομο ως αντισυνταγματικό, και ως τέτοιο δεν το ψήφισε.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος καταψήφισε και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος απουσίαζε.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Από το ΠΑΣΟΚ επικαλούνται «ίωση» του κ. Κακλαμάνη.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ξανάρχισε η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περί τα μεσάνυχτα.
Στην προδοσία της ΝΔ στην ιστορία της  και στην συνείδησή της στάθηκε στην χθεσινή του ομιλία-ορόσημο ο Βύρων Πολύδωρας, υπενθυμίζοντας.
«Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό;»
«Δε μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου… Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται  και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός».
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σημείωσε, ακόμη: «Λέει η άλλη άποψη των λογιστών ότι έχουμε πίεση για 2,9 δισ. ευρώ και που θα βρούμε το ισοδύναμο και απαντώ στις offshore. Έχω απάντηση που λέει ότι έχουμε 6.500 offshore και από αυτές ελέχθησαν οι 34 και βεβαιώθηκαν φόροι 40 εκατ. ευρώ. Κάνω τον υπολογισμό και για όλες τις εταιρίες προκύπτουν 8 δισ. ευρώ έσοδα. Γιατί δεν συνυπολογίζονται, λοιπόν, οι Καντάδες, η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα; Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;»
«Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια».
«Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το το όρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά... Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις», τόνισε.
Και τηρώντας κατά γράμμα ότι είχε πει, υποστηρίξει και υπερασπιστεί, ψήφισε κατά συνείδηση και όχι ως κομματικός σκλάβος.
Το νομοσχέδιο φυσικά πέρασε γιατι υπήρχαν αρκετές πολιτικές "κότες" λιράτες, για να το ψηφίσουν παρά τα όσα έβγαιναν και έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες στα φιλόξενα για αυτους ΜΜΕ.
Μόλις χθες το defencenet.gr σας είχε πει ότι μην περιμένετε από αυτούς τίποτα, θα ψηφίσουν ως έχουν διαταχθεί.
Σας λέγαμε επί λέξει: "Nαι, σε όλα ετοιμάζονται να πουν το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψηφοφορία για τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το ίδιο αναμένεται να γίνει αύριο και για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα είναι συνεπής με τις θέσεις που εξέφρασε όλο το πρηγούμενο χρονικό διάστημα κατά του να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων που η οικονομική κρίση τους οδηγεί στο δρόμο, αλλά και στην ανηλεή φορολόγηση ακίμα και των χέρσων χωραφιών, είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βυρωνας Πολύδωρας, ο οποίος επιμένει, μέχρι αυτή την στιγμή να απορρίπτει τα δύο νομοσχέδια."
Ο Πρ. Παυλόπουλος που μίλησε για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την φορολογία ακινήτων, ενώ μίλησε και για «έμμεση δήμευση» ψήφισε όπως πάντα με "χέρια και πατούσες".
Ένας συνήθης αντάρτης "στα ... λόγια" ο βουλευτής Γ. Βλάχος της Περιφέρειας Αττικής είπε κι αυτός ότι "Μετά το χαράτσι μπαίνει και νέος φόρος και μέχρι εκεί"...και φυσικα΄ψήφισε και αυτός.
Αυτά για να θυμάται ο ελληνικός λαός ποιούς ψηφίζει και με ποιά κριτήρια. Ας θυμηθούν όσοι χάσουν τα σπίτια τους και καταχρεωθούν στην "ληστρική" πλέον εφορία που θα ρίξουν την ψήφο τους την επόμενη φορά. "Κότες" λιράτες τέλος φτάνει πια!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου