Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Στην αντεπίθεση οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/

 Οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου του Μπάνι Ουάλιντ, που είναι ένα από τα προπύργια του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, το οποίο βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με διοικητή των δυνάμεων αυτών.
«Οι δυνάμεις μας πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου του Μπάνι Ουάλιντ», που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) στον τομέα αυτόν Μούσα Γιουνές.



Σύμφωνα με τον ίδιο, βίαιες μάχες σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Καντάφι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της. Οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης προσπαθούσαν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα να μπουν στο Μπάνι Ουάλιντ, αλλά αντιμετώπιζαν μεγάλη αντίσταση από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Καντάφι.
Παράλληλα στη Σύρτη, τη γενέτειρα του συνταγματάρχη, ο οποίος διαφεύγει, οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου πήραν τον έλεγχο του κύριου νοσοκομείου της πόλης, αιχμαλωτίζοντας περισσότερους από 12 μαχητές πιστούς στον Καντάφι, μετέδωσε ανταποκριτής του Ρόιτερς. «Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους αρρώστους και τους τραυματίες», δήλωσε ο Σάλαχ Μουστάφα, διοικητής των δυνάμεων του νέου καθεστώτος της Λιβύης.
Επίσης, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι οι δυνάμεις των νέων αρχών της Λιβύης πήραν τον έλεγχο του κύριου συνεδριακού κέντρου του Καντάφι στη Σύρτη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πάρει τον έλεγχο του Πανεπιστημίου της πόλης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου