Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να μας προκαλούν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Η προκλητικότητα των Τούρκων αρχίζει και γίνεται πολύ ενοχλητική. Χθες η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρεις έπλεε 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο και την παρακολουθούσε η πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού “Ξένος”. Το ερώτημα είναι ότι εάν έπλεε νόμιμα δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει και θέμα. Εάν όμως δεν έπλεε, γιατί δεν αντέδρασε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ;
Τι περίμεναν;


Να ρίξουν οι Τούρκοι βολές στο Σούνιο για να αντιδράσουν; Ποιος Έλληνας κυβερνήτης του πολεμικού ναυτικού τολμά να περάσει με μια ελληνική φρεγάτα από τα στενά του Βοσπόρου;
Τη Δευτέρα, ξεκινά ο νέος γύρος ερευνών του Πίρι Ρέις στη Μεσόγειο. Το πλοίο ανήκει στο Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών με έδρα τη Σμύρνη. Ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Ντογάν Γιασάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» υποστήριξε ότι το Πίρι Ρέις είναι «πλοίο - σύμβολο που υπερασπίζεται τα θαλάσσια δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας».
Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι συνοδεία πολεμικών σκαφών βγάζουν το ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο για έρευνες. Κλιμακώνοντας έτσι την ένταση και ανεβάζοντας επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή.
Παράλληλα η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου κυρία Μαρκουλή στέλνει σαφέστατο μήνυμα στη πολιτική ηγεσία του Λιβάνου να μην υποκύψει στις πιέσεις της Τουρκίας και ακυρώσει τις συμφωνίες με την Κύπρο για την ΑΟΖ. ξεκαθάρισε πως όποια και αν είναι η απόφαση του Λιβάνου, η Κύπρος θα προχωρήσει. Στο μεταξύ, αυξάνονται οι περιπολίες Ισραηλινών μαχητικών πάνω από το οικόπεδο 12 με αφορμή και την άσκηση του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη και συμμετέχει και η ελληνική Φρεγάτα Ύδρα.
Τώρα εξηγείται γιατί οι Τούρκοι πέρασαν από το Σούνιο. Όμως στο οικόπεδο 12 τη Δευτέρα το πρωί καταφθάνει η “Ομάδα Μάχης “ του Ρωσικού αεροπλανοφόρου Νάυαρχος Κουζνέτσοφ και θα κατευθυνθεί κοντά στην περιοχή της γεώτρησης. Η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου στην Μεσόγειο αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης. Η διάρκεια της ρωσικής αποστολής στην περιοχή θα είναι τρεις μήνες. Μετά από όλες αυτές τις κινήσεις λογικό είναι οι Τούρκοι να έχουν πάθει πανικό και προσπαθούν να προκαλέσουν την αδύνατη οικονομική Ελλάδα , αλλά την αδούλωτη ελληνική ψυχή.
Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι με αυτές τις κινήσεις τους;
Η απάντηση έρχεται διά στόματος του κ. Ερντογαν.
Την ημέρα της εκλογής του ο φανατικός και επικίνδυνος ισλαμιστής πρωθυπουργός Ερντογάν είχε δηλώσει : “«Σήμερα νίκησε τόσο η Κωνσταντινούπολη, όσο και το Σαράγεβο, τόσο η Σμύρνη όσο και η Βηρυττός, τόσο η Άγκυρα όσο και η Δαμασκός... η Ραμάλλα, το Ναμπλούς, η Τζενίν, η Δυτική Όχθη (του Ιορδάνη, δηλαδή οι Παλαιστίνιοι), κέρδισαν όσο και το Ντιγιαρμπακίρ...». Ο Ερντογάν θεωρεί την Τουρκία ως τον φυσικό προστάτη των Μουσουλμάνων της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής με το ιστορικό δικαίωμα , το οποίο πιστεύει ότι του ανήκει από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Αλλά ας μην ξεχάσουμε και τον θεωρητικό του νεοτουρκισμού τον σημερινό υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούντογλου τι είχε αναφέρει για τη Θράκη «Οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης θα αποτελέσουν πάλι μία ενότητα. Παλιότερα η Ανδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν...». Και συνέχισε ανακαλύπτοντας με τη φαντασία του ανύπαρκτες μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα «Εδώ στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, ούτως ή άλλως ζείτε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να ξέρετε όμως και αυτό. Στην Κω, στα Γιάννενα, στην Πελοπόννησο και στην Κέρκυρα, σε όλα αυτά τα μέρη, πρέπει να είστε ενεργοί...» ( Οι δηλώσεις δημοσιεύθηκαν στη μουσουλμανική εφημερίδα της Θράκης RODOP RUZGARI στις 9.3.2011).
Έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα
Τα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκιά είναι πολύ μεγάλα. Οι στρατηγοί δεν κάθονται φρόνιμοι και αντιδρούν. Οι 20 εκατομμύρια Κούρδοι είναι έτοιμοι να κάνουν τον Ερντογαν να τρέχει.
Φοβούνται πολύ στην Τουρκία της εξελίξεις με το Ιράκ οι οποίες θα περιπλέξουν το Κουρδικό πρόβλημα και θα επηρεάσουν προς τα χειρότερα τις εξελίξεις με το Ιράν.
Ωστόσο η Εξτρεμιστική στάση των Τούρκων ενάντιων των Αρμενίων έπληξε την εικόνα της στο εξωτερικό.
Το κερασάκι στη Τούρτα έχει μπει με την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχουν οι Αμερικανοί προς την Τουρκία και το Ισραήλ αισθάνεται µετανιωµένο για την εµπιστοσύνη που έδειξε κάποτε προς την Άγκυρα.
Παρόλα αυτά η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να προκαλεί στο Αιγαίο και τη Θράκη είτε υπάρχει αφορμή ( ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες) είτε όχι.
Ο φανατικός και επικίνδυνος Ισλαμιστής κ. Ερντογάν δεν κάνει τη χάρη στον κ. Παπανδρέου να σταματήσουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο τουλάχιστον για οικονομικούς λόγους ,ενώ γνωρίζει σε ποια οικονομική κατάσταση είναι η χώρα μας.
Αλλά ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί στις 7 Ιανουαρίου τη Τουρκία προκειμένου να μιλήσει στους Τούρκους διπλωμάτες, που από πίσω του θα τον χλευάζουν για το οικονομικό κατάντημα της χώρας μας.
Τελικά ποιους κοροϊδεύουν ;
Σίγουρα όχι τον ελληνικό λαό .
Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι προβληματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου