Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποιεί τις χώρες που θα αναγνωρίσουν το Εθνικό Συμβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Η Συρία θα λάβει μέτρα κατά των χωρών που θα αναγνωρίσουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), όπως δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ, αναφερόμενος στον συνασπισμό αυτόν, ο οποίος συσπειρώνει την πλειοψηφία των κινημάτων της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


«Θα πάρουμε σημαντικά μέτρα κατά οποιασδήποτε χώρας αναγνωρίσει αυτό το παράνομο Συμβούλιο», δήλωσε ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου.
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, συσπειρώνει για πρώτη φορά κινήματα όλων των πολιτικών τάσεων στη Συρία και κυρίως τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού (LCC) που διοργανώνουν τις διαδηλώσεις στη χώρα, τους φιλελεύθερους, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, κίνημα που έχει απαγορευτεί στη Συρία, όπως και κόμματα Κούρδων και Ασσυρίων.

Το συριακό καθεστώς, το οποίο πλήττεται από ένα άνευ προηγουμένου κίνημα αμφισβήτησης από τα μέσα Μαρτίου, δεν αναγνωρίζει το κίνημα αυτό και καταγγέλλει ότι «ένοπλες συμμορίες» διαπράττουν δολοφονίες για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου