Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ : Ή ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,Ή ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣE ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/06/e_26.html




Τα μυρμήγκια όταν είναι να χαθούν, βγάζουν …φτερά !
                                                                 Λαϊκή παροιμία

  • Άρθρο του  Λιότσιου Σ.Βασίλη *
     Τα ψέματα τελείωσαν ! Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την Τετάρτη , θα αποτελέσει  για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , την απόλυτη θρυαλλίδα  που θα προσδιορίσει , πολύ φοβάμαι ,πέρα από το μέλλον της χώρας μας , την ίδια την φυσική ύπαρξή τους, κίνδυνο που φαίνεται να μην κατανοούν. Μέχρι στιγμής ,είναι ξεκάθαρο πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το αισχρό συμφέρον του εξαγορασμένου και πλήρως αλλοτριωμένου  κόμματός τους  και ο φόβος να χάσουν τη κουτάλα και όχι το μέλλον της χώρας μας όπως υποκριτικά υποστηρίζουν.
    Το μέλλον της χώρας μας πλέον ξεκαθαρίστηκε από όλους τους σχετικούς καθηγητές και αναλυτές και έγινε …αποδεκτό και από τον νέο υπουργό Οικονομικών. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ (πράγμα οικονομοτεχνικά αδύνατο) ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ .Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ,ΩΣΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον .Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ,ότι δεν κατάλαβε, ή ότι παρασύρθηκε. Τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα και ειπώθηκαν από πάμπολλα στόματα ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης με ακραιφνή τρόπο. Η καγκελάριος μέρκελ ,μόλις χθες ,παραδέχτηκε ότι η ΕΕ απλώς κερδίζει χρόνο (ώστε δηλαδή να ελαχιστοποιηθεί η βεβαιωμένη και προϋπολογισμένη ζημία από τα ομόλογα ,να στραγγίσουν τη χώρα μας από τα περιουσιακά της στοιχεία ,να κερδίσουν από τα CDS πτώχευσης στα οποία κρυφά επένδυσαν ,ώστε να βγάλουν μέρος της χασούρας των ομολόγων και ύστερα να μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης ,βλέπε ελεγχόμενης χρεοκοπίας τον οποίο μέχρι τότε θα έχουν ετοιμάσει) .Ο ίδιος ο θλιβερός βενιζέλος ,παραδέχτηκε σε συνέντευξή του, ότι γνωρίζει ότι το χρέος στο τέλος του 2013 θα είναι ίδιο με σήμερα ,αλλά με το μεσοπρόθεσμο, …αποφεύγουμε (τώρα) τη δήθεν στάση πληρωμών, όταν έχει αποδειχθεί πλέον ,ότι όλα τα ποσά των δανείων πηγαίνουν στην αποπληρωμή παλαιότερων τοκοχρεολυσίων και όχι σε μισθούς και συντάξεις. Θα έπρεπε ,αντίθετα ,να τους εξοργίζει η εμμονή του πρωθυπουργού στο παραμύθι αυτό ,με το οποίο αποδεικνύεται ότι τους θεωρεί εν ψυχρώ άσχετους και πρόβατα.       Από την άλλη, αξιολογότατοι καθηγητές οικονομικών και ξένοι οικονομικοί αναλυτές , έχουν καταστήσει με τις οικονομετρικές αναλύσεις τους σαφές και μαθηματικά βέβαιο ,ότι Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ,Η ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 70% ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ,ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ (ΑΤΟΚΟΥ) ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ.  
     Είναι πλέον σαφές σε όλους τους βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση παπανδρέου είναι κυβέρνηση ξένων συμφερόντων με αποστολή και σκοπό την κλοπή των περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας και τη μετατροπή του εργατικού δυναμικού της  ,στη συνέχεια, σε κινέζους ,που όμως, όντας κοντά στην Ε.Ε ,δεν θα επιβαρύνουν τους επενδυτές με  κόστος μεταφοράς !
     Είναι ξεκάθαρο, πως η ίδια αγωγή (το δις εξαμαρτείν) με ίδια αυξημένη δοσολογία ,δεν είναι δυνατόν να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που έφερε η πρώτη (πρώτο μνημόνιο) με επιπλέον δεδομένο πως ο ασθενής είναι ήδη εξασθενισμένος !
     Το νιώθετε κύριοι βουλευτές και μην κάνετε ότι δεν το βλέπετε : Η χώρα μας ,είναι για τον γιωργάκη (και την οικογένεια παπανδρέου) μια Ανώνυμος Εταιρεία στην οποία απλά τον διόρισαν ως γενικό διευθυντή (βλέπε μαριονέτα),υποχρεωμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προσταγές των μετόχων - επενδυτών της .Τίποτα περισσότερο ! (Ο αντρίκος παπανδρέου διατηρεί  ύποπτη εταιρεία ειδικών δραστηριοτήτων στην Ελβετία , δηλώνοντας ως διεύθυνση  το …πανεπιστήμιο Αθήνας ,χωρίς τηλέφωνο και χωρίς …άλλα στοιχεία (!?) http://activistika.blogspot.com/2011/06/olympia.html)
     Αυτά δεν τα βλέπουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ; Δεν φρόντισαν να μάθουν, δεν διάβασαν  (τα ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα) ότι το μεσοπρόθεσμο και η νέα βοήθεια μαμούθ που ο αρχιπράκτορας διαφήμιζε για να τους ξεγελάσει ,δίνονται με υποθήκη εθνικής περιουσίας ύψους 270 δις ευρώ ; (http://activistika.blogspot.com/2011/06/270.html) .Δεν πρόσεξαν ότι στη σικέ συνέντευξη στις Βρυξέλες, σε συγκεκριμένη ερώτηση περί εγγυήσεων, ο γΑπ απέφυγε άτεχνα να απαντήσει; Δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά διακυβεύεται ; Δεν ξέρουν ότι οι μισοί υπουργοί τους είναι μέλη της λέσχης Bildelberg ; Δεν βλέπουν ότι όλοι οι σύμβουλοι του γιωργάκη και ο πρώην υπουργός οικονομικών ,είναι πρώην ή νυν στελέχη της Goldman Saks και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, του ίδιου παγκόσμιου τραπεζικού λόμπι που θέλει να μας κατασπαράξει ; Δεν κατάλαβαν ότι το κόμμα τους έχει μετεξελιχθεί από σοσιαλιστικό σε ακραίο νεοφιλελεύθερο …κατοχικό ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ; Δε βλέπουν ότι αυτή τη στιγμή, ο πράκτορας των τραπεζιτών που στηρίζουν, δεν έχει τη λαϊκή πλειοψηφία και τη συνταγματική νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Ελλάδα και να κινεζοποιήσει εμάς και τα παιδιά μας ; Δεν βλέπουν ότι ο λαός δεν τον αποδέχεται ούτε καν στο ρόλο του απλού εκπροσώπου του κράτους στη τελετή έναρξης των special Olympics , όπου και ανέκρουσε πρύμναν να εμφανιστεί ; (!!!) Φανταστείτε κατάντια !
     ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ, Η ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ , Η ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ.
     Με αυτά που βλέπω όμως και από τις δηλώσεις τους ,ένα καταλαβαίνω  με βεβαιότητα : ΕΧΟΥΝ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ - ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞ’ ΑΥΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ! Φαίνεται πως ,κλεισμένοι μέσα στα στεγανά της βουλής ,δεν έχουν καταλάβει ,την αλλαγή των καιρών, γι’ αυτό και δεν κατανοούν τον κίνδυνο που διατρέχουν , να λιντσαριστούν κυριολεκτικά  και ομαδικά όταν θα επέλθει η πτώχευση .Τους διαφεύγει πλήρως ότι όταν όλα ξεκαθαρίσουν ,οι ίδιοι δεν θα διαθέτουν ελικόπτερο , όπως ίσως ο δοσίλογος παπανδρέου, (ο οποίος έχει ήδη σχεδιάσει την διαφυγή του) και θα είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν την οργή του λαού .
    Ας σκεφτούν λοιπόν. Η απόφαση δεν είναι δύσκολη και εδώ είναι το παράδοξο και εξοργιστικό  ταυτόχρονα ! Είναι πανεύκολη, ηρωική, ιστορική  και ξεκάθαρη ! Το μόνο που πρέπει να γίνει ,είναι να παρθεί με γνώμονα όχι τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς του πράκτορα ,αλλά …με φόντο τη πλατεία ” !
    ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ‟ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ” ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ‟ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ” ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ;
    Τα πράγματα συνεπώς είναι κατ’ ουσίαν απλά ! Μένει να δούμε αν το βουλευτικό βόλεμα (που από δω και πέρα δεν έχει νόημα) επιρρώνει την άγνοια κινδύνου και αν η κουτάλα υπερισχύσει ακόμα και της λογικής !!!
ΥΓ 1 : Και για να τους βοηθήσω ,ως προς το ποιον (πράκτορα) στηρίζουν ,παραθέτω τον επίλογο πρόσφατου άρθρου - έκκληση του Χέλμουτ Σμιθ : 
   Χωρίς Όμηρο, χωρίς Σοφοκλή, τι θα είμαστε εμείς; Χωρίς Σωκράτη, Πλάτωνα, χωρίς Αριστοτέλη: Ή χωρίς Περικλή; Μπορεί μερικοί των σημερινών κορυφαίων (!?) στην Αθήνα να είναι διεφθαρμένοι, (ποιοι άραγε;) αλλά οι πρόγονοί τους και η ιστορία τους αξίζουν το σεβασμό.
   Όποιος κάποτε έχει βιώσει το Ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σούνιο ή την Ακρόπολη, δεν θα το ξεχάσει ποτέ.”
                                                                                                                                             Helmut Schmidt
ΥΓ 2 : Η χρήση μικρών (πεζών) γραμμάτων στα κύρια ονόματα που αναγράφονται στο άρθρο, δεν είναι συμπτωματική και έχει απόλυτη σχέση με την …πραγματικότητα !
  Ο Βασίλης Σ. Λιότσιος είναι καθηγητής Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου