Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ξυλοκόπησαν Έλληνα ιερέα στην Αλβανία! Είναι πατέρας του προέδρου της «Ομόνοιας»

Άνδρες προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα - Το περιστατικό συνδέεται με τα τελευταία γεγονότα στην Χειμάρρα και την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο 77χρονος ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπου στην των Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου π. Χρήστος Παππάς, πατέρας του προέδρου του κόμματος «Ομόνοια» -που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- Λεωνίδα Παππά.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, δύο άγνωστοι άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και με την επίδειξη όπλου ακινητοποίησαν τον άτυχο ιερέα λίγο πριν αυτός μπει στο σπίτι του.

Στη συνέχεια τον έσυραν στο εσωτερικό και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν, τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν στην τουαλέτα και άδειασαν επάνω απορρυπαντικά. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, όταν έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες, που διεκόμισαν σοκαρισμένο τον ηλικιωμένο ιερέα στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν καλά το πρόγραμμα του ιερέα και το πότε αυτός βρισκόταν μόνος στο σπίτι του. Το γεγονός πως δεν αφαίρεσαν απολύτως τίποτα από το εσωτερικό του σπιτιού ή επάνω από το θύμα, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς όσων ταυτίζουν το περιστατικό με τα τελευταία γεγονότα στην Χειμάρρα και την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου με εντολή της κυβέρνησης Ράμα.

Ο γιος του θύματος Λεωνίδας Παππάς, ως πρόεδρος της «Ομόνοιας» αντέδρασε έντονα στις μεθοδεύσεις Ράμα στην Χειμάρρα, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους. «Ο ξυλοδαρμός του π. Χρήστου Παππά εντάσσεται στο κύμα εκφοβισμού της μειονότητας και όσων αντιδρούν στην προσπάθεια των Τιράνων, να πλιατσικολογήσουν την ακίνητη περιουσία των ομογενών στην παραλιακή ζώνητης Χειμάρρας. Είναι προφανές πως οι δράστες και οι εντολοδόχοι τους ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στο νέο πρόεδρο της «Ομόνοιας» Λεωνίδα Παππά, που αποτελεί για αυτούς «κόκκινο πανί», ειδικά με τα όσα δήλωσε μετά την κατεδάφιση της εκκλησίας στην Χειμάρρα» σχολίασε στο protothema.gr έμπειρος διπλωμάτης, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη ανθελληνική ρητορική Ράμα κατά της ομογένειας και της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου