Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Boehner: Δώστε τέλος στην κρίση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1250245
Έκκληση στους Ρεμπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους και τη μείωση του ελλείμματος και να δώσουν τέλος στην κρίση χρέους, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner.

Μιλώντας λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία του σχεδίου, ο Boehner είπε πως το νομοσχέδιο δεν είναι τέλειο αλλά έρχεται σε συμβιβασμό με τους Δημοκρατικούς και θα πρέπει να εγκριθεί.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση σήμερα την πρόταση των Ρεπουμπλικανών για τις περικοπές των ελλειμμάτων και την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ αν και το σχέδιο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει από τη Γερουσία που βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών.


Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, John Boehner παρουσίασε αναθεωρημένη πρόταση για περικοπές 917 δισ. δολ. σε διάστημα 10 ετών χωρίς να προβλέπονται φορολογικές αυξήσεις. Η αρχική πρόταση των Ρεπουμπλικανών έκανε λόγο για περικοπές 1,2 τρισ. δολ. ωστόσο το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) εκτίμησε ότι οι πραγματικές περικοπές θα έφταναν τα 850 δισ. δολ.

Η πρόταση ωστόσο δεν αναμένεται να εξασφαλίσει το πράσινο φως στη Γερουσία που βρίσκεται στον έλεγχο των Δημοκρατικών. Συνολικά 53 γερουσιαστές -εκ των οποίων οι 51 Δημοκρατικοί και δύο ανεξάρτητοι- γνωστοποίησαν με επιστολή τους ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία έχει δηλώσει ότι θα το απορρίψει για αυτό και αναμένεται να συνεχιστούν οι έντονες διαπραγματεύσεις συμβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου