Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Oι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιουχάισαν την ομάδα Τόμσεν

-Στάση Εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα και νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Καραΐσκάκη-Συνεδριάζουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία.
 «Κακός χαμός» επικράτησε όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ αντίκρισαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους Τροϊκανούς (Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς).

Κατά την έξοδό τους από το κτήριο, έπειτα από τη λήξη της συνάντησης που είχαν με τον Κ. Μητσοτάκη από τις 9 το πρωί, υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι τους φώναζαν «Κάτω η Χούντα των Τροϊκανών» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».


Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τελείωσε έπειτα από σχεδόν δυο ώρες.

Αφού διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Σταδίου με προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν και οι δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι μάλιστα βγήκαν στους δρόμους και με τα οχήματα του Δήμου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις, όσον αφορά στα σχέδια της κυβέρνησης για μετάταξη των περίπου 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, ο υπουργός δεν θέλησε να «ανοίξει τα χαρτιά» του, λέγοντας του ότι οι συζητήσεις για το εν λόγω ζήτημα συνεχίζονται.

Πάντως οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητούν από τους εργαζόμενους στη δημοτική αστυνομία να απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, ενώ έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αγίου Κωνσταντίνου αύριο στις 11 το πρωί.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους της  ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τη λήξη της βάρδιας τη Δευτέρα, ενώ στις 12:30 έχουν δώσει νέο ραντεβού με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη

Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου