Από το prionokordela

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο Καμίνης πέταξε στο δρόμο 80 άστεγους…την ώρα που έξω έριχνε καρέκλες!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Σε μαζική επιχείρηση «εκκαθάρισης» του κλειστού γυμναστηρίου του Ρουφ από άστεγους, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, ώστε να πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ.
Σπουδαίος λόγος! Δε νομίζετε;
Μάλιστα, ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα, που είχαν βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο, βρίσκονταν μία έγκυος γυναίκα και μια τραυματισμένη από τροχαίο ατύχημα, οι οποίες εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές.

Τα κλινοσκεπάσματα, που χρησιμοποιούσαν οι άστεγοι, τα μάζεψε ο δήμος και τα μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Η δημοτική αρχή έκανε λόγο για διακριτική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για συντονισμένη προσπάθεια δύο ιατρών και ενός κοινωνικού λειτουργού, ώστε να απομακρυνθούν οι άστεγοι με τη θέληση τους.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους άστεγους, αλληλέγγυοι πολίτες απόψε θα συγκεντρωθούν στο Ρουφ και θα κάνουν παρέμβαση την ώρα, που θα διεξάγεται αγώνας μπάσκετ.
Και ο «κύριος» αυτός στεκόταν ατάραχος… Αν είναι δυνατόν! Πόσο σημαντικότερος είναι ένας αγώνας μπάσκετ από τη ζωή τόσων συνανθρώπων μας; Πόσο διάολε;
Ο αγώνας θα μπορούσε να διεξαχθεί αλλού, σε άλλο γήπεδο; Τι θα γινόταν όμως «κύριε» Καμίνη αν η μητέρα έχανε το παιδί της; Θα της το φέρνατε πίσω;
Τόσο αναίσθητοι είστε πια; Οδηγείτε τους ανθρώπους στο θάνατο για μία μπάλα μωρέ;
Ντροπή σας!