Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Απεργιακό «τσουνάμι»…

Απροσπέλαστο είναι εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνονται από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Προς αποφυγή επεισοδίων κλειστοί έως τη λήξη των κινητοποιήσεων θα είναι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο.
Χιλιάδες διαδηλωτές, μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται τώρα στην Πανεπιστημίου, εκεί όπου όμως η πορεία βρήκε μπροστά της εμπόδιο εκατοντάδες κολλημένα αυτοκίνητα, τα οποία προσπαθούν να αλλάξουν κατεύθυνση μέσω της οδού Χαριλάου Τρικούπη.


Στο Σύνταγμα οδηγούνται και οι δάσκαλοι - καθηγητές από την Σταδίου. Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει να παρευρεθεί κατευθείαν στο Σύνταγμα.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα βάζει «λουκέτο», με αφορμή την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα νέα επώδυνα μέτρα.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

«Τώρα πια η αποκλειστική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού», δήλωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε: «Ή θα τους σαρώσει ως το τέλος ή θα σπαταλάει άσκοπα και άδικα τα δάκρυα και την αγανάκτησή του στους παλιούς και νέους ψευτοσωτήρες».

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα κινηθούν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, οι συρμοί των τριών μέσων θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην  απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του Μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου