Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ενώ η Τρόικα βλέπει τώρα τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων... Νέα αναβολή για Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚΟ.

Τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτές της τρόικας. Αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την "μονιμότητα" την οποία ουσιαστικά απολάμβαναν και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Εφόσον οι προτάσεις των δανειστών γίνουν δεκτές από τους αρχηγούς το κοινωνικό ανάγλυφο της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μεταξύ άλλων, έρχεται ως αποτέλεσμα της τελικής συνάντησης που είχε η Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πλέον, τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών επεξεργάζονται αυτή την ώρα το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης στην οποία υπάρχει πρόβλεψη για μαχαίρι στα πολυτεκνικά επιδόματα και νέα περικοπή των κύριων συντάξεων σε ποσοστό περί το 20%.

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το protothema.gr, θυσιάζονται οι κατώτατοι μισθοί που περικόπτονται σε ποσοστό 20% έως 25% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ζήτημα των Δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και αδείας αναμένεται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο.

Η Τρόικα έχει επιμείνει, εκτός των άλλων, και για απολύσεις σε ένοπλες δυνάμεις, υγεία και εκπαίδευση.


Στο τραπέζι των αρχηγών το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής το σαββατοκύριακο για την επικύρωση της δανειακής σύμβασης. Την ίδια ώρα, με την Τρόικα και με τα τεχνικά κλιμάκια συναντάται ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κώστας Μητρόπουλος.

Πάντως, τα επιτελεία των τριών κομμάτων φέρονται να επεξεργάζονται σενάρια τόσο σε σχέση με την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου όσο και με τη μείωση στις επικουρικές συντάξεις και τις κύριες άνω των 1000 ή 1200 ευρώ

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου