Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αγωνιστές της ΕΟΚΑ καταθέτουν αγωγές εναντίον των Άγγλων βασανιστών τους


 

Πέρασαν 52 χρόνια από την ανεξαρτησία μας από τους Άγγλους. Αλλά οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ 1955-1959 δεν ξέχασαν τα βασανιστήρια που υπέστησαν στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα. Και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, ετοιμάζονται να καταθέσουν στην αγγλική δικαιοσύνη αγωγή εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης και των βασανιστών τους, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

«Επειδή το θέμα με τα βασανιστήρια που υπέστησαν Κύπριοι αγωνιστές κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ από τις δυνάμεις κατοχής και ειδικά από τους βασανιστές
που έφεραν οι Άγγλοι αποικιοκράτες στην Κύπρο, έχει πάρει την πορεία προς τη δικαιοσύνη, παρακαλώ θερμά όπως, όσοι από τους συναγωνιστές μας βασανίσθηκαν και επιθυμούν να περιληφθεί και η περίπτωσή τους στην αγωγή που θα κάνουμε εναντίον της αγγλικής κυβέρνησης και των Άγγλων βασανιστών, να επικοινωνήσουν με τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών και η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό τους Θάσο Σοφοκλέους.

«Ποιος ο στόχος σας με την αγωγή;» ρωτήθηκε ο Θ. Σοφοκλέους. «Στόχος μας δεν είναι οι αποζημιώσεις. Αλλά να εκθέσουμε και να ρεζιλέψουμε διεθνώς την Αγγλία, η οποία ήταν, είναι και συνεχίζει να είναι η κυριότερη αιτία των δεινών της Κύπρου» τόνισε ο Θ. Σοφοκλέους, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση που κερδίσουν την αγωγή το ποσό της αποζημίωσης δεν θα το καρπωθούν οι ενάγοντες, αλλά θα το διαθέσουν για ενίσχυση διαφόρων πολιτών και ιδρυμάτων που έχουν ανάγκη, όπως το Μέλαθρο Αγωνιστών κλπ. (alithia.com.cy)

ΠΗΓΗ liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου