Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Η Ε.Ε. έφερε την διεφθαρμένη να μας σώσει!!!

Την παραίτηση της από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων («κάτω» ακριβώς δηλαδή από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε η εκπρόσωπος της Σλοβακίας, Άννα Μπουμπενίκοβα, ύστερα από καταγγελίες σε βάρος της για διαφθορά.

Η Μπουμπενίκοβα ήταν η πρόεδρος του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας (National Poperty Fund) της Σλοβακίας και πριν ένα χρόνο ακριβώς –τον Αύγουστο του 2011 δημιουργήθηκε το ελληνικό «Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων»- επελέγη ως ένα από τα 3 άτομα που τοποθέτησε η Κομισιόν στο επταμελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, για να την εκπροσωπούν στο ελληνικό Ταμείο.

Πριν λίγους μήνες όμως, στη χώρα της, μπήκε στο στόχαστρο μετά από καταγγελίες για διαφθορά και οι σλοβακικές αρχές την έπαυσαν από τη θέση της στο Ταμείο Περιουσίας της χώρας της. Στη συνέχεια η Αννα Μπουμπενίκοβα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της και από τη θέση της στο ελληνικό Ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν στην Κομισιόν, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν ασκήσει αγωγή ούτε επίσημη διαδικασία έρευνας σε βάρος της σχετικά με τις καταγγελίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε για την παραίτηση της Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της χώρας μας στις 9 Αυγούστου 2012 και την έκανε άμεσα δεκτή. Με ανακοίνωσή της πάντως η Κομισιόν τονίζει πως και στην περίπτωσή της πρέπει να ισχύει η θεμελιώδης αρχή "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου".
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου