Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Times of Israel: Νέα πρόταση του Ισραήλ προβλέπει εκεχειρία στη Γάζα, απελευθέρωση των ομήρων και ασφαλή «έξοδο» στον Σινουάρ


Το «Φόρουμ για ομήρους και αγνοούμενους» στο Ισραήλ καλεί την κυβέρνηση να εκφράσει την πλήρη υποστήριξή της στην πρότασή της, σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως με αντάλλαγμα τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα και την ασφαλή διέλευση από τη Λωρίδα για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

«Χαιρετίζουμε τη νέα πρόταση του [πρωθυπουργού Μπέντζαμιν] Νετανιάχου: «μια κι έξω» συμφωνία και τερματισμό των μαχών», αναφέρει το Φόρουμ σε ανακοίνωσή του, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

«Μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τους 101 ομήρους είναι η επιθυμία όλων των Ισραηλινών πολιτών και των οικογενειών των ομήρων. Η πρόταση ενισχύει την ασφάλεια στο Ισραήλ και καθιστά δυνατή την επίτευξη μιας συνολικής περιφερειακής διευθέτησης», αναφέρει το Φόρουμ.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι η πρόταση «παρουσιάστηκε στην Ουάσιγκτον ενώπιον ηγετών από αραβικές χώρες και έλαβε θετική απάντηση».

Το Φόρουμ καλεί όλα τα μέλη της κυβέρνησης να υποστηρίξουν δημόσια την πρόταση.

Η πρόταση στην οποία αναφέρεται το Φόρουμ – που παρουσίασε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan – προβλέπει πως όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως και θα τερματιστεί οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με την ασφαλή διέλευση από τον θύλακα για τον Σινουάρ και τους συνεργάτες του.

Το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει επίσης την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησής της, αναφέρει το ρεπορτάζ του Kan.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, σημειώνουν οι Times of Israel.

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου