Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η θέση της Ελλάδας στο Ψήφισμα στον ΟΗΕ για την απόσυρση του Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά εδάφη


Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα την Τετάρτη που απαιτεί τον τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ εντός των επόμενων δώδεκα μηνών με συντριπτική διαφορά.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στα μέσα της 10ης έκτακτης συνόδου της που εξετάζει τις ισραηλινές ενέργειες στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα υπόλοιπα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Απείχαν από την ψηφοφορία απείχαν οι χώρες των Βαλκανίων εκτός της Ελλάδας

Το ψήφισμα υποστήριξαν 124 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Βοσνία από τα Βαλκάνια.

Απείχαν από την ψηφοφορία  43 χώρες – μεταξύ αυτών ήταν οι χώρες των Βαλκανίων Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Κροατία, ενώ το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 12 ψήφισαν κατά.

Η κίνηση απομονώνει το ισραηλινό κράτος λίγες μέρες πριν οι παγκόσμιοι ηγέτες κατευθυνθούν στη Νέα Υόρκη για την ετήσια σύνοδο του ΟΗΕ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των 193 μελών στις 26 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Το ψήφισμα χαιρετίζει τη συμβουλευτική γνώμη του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία η ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και οικισμών είναι παράνομη.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου