Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Με τον ΣΥΡΙΖΑ; Προς τα πού;


Του Νίκου Καραβαζάκη

Σε πολλούς πλέον έχει γίνει σαφές και διαυγές πως ο εξανδραποδισμός των Ελλήνων σήμερα αποσκοπεί πολιτικά: 1) στην εξασφάλιση ενεργειακής αυτάρκειας της Γερμανίας από τα αποθέματα της ελληνικής και της κυπριακής Α.Ο.Ζ. εφόσον αυτές υπάγονται στην Ευρωζώνη 2) στην κεφαλαιακή τόνωση , από αυτά τα ενεργειακά αποθέματα των δυτικών οικονομιών και των πολυεθνικών εταιρειών τους, που αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα γλίσχρα ημερομίσθια των πολυάνθρωπων και ενεργειακά πλουσιότατων, BRICS και γενικότερα ασιατικών χωρών.
Η στρατηγική αυτή, διαφύλαξης της καταρρέουσας υπεροχής των Δυτικών οικονομιών- με πολλές συμφύσεις και ανεξέλεγκτες παρενέργειες-έχει προκαλέσει τις συγκλονιστικές ταραχές και δομικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και στις παράλιες χώρες της Μεσόγειας θάλασσας.

Στην Ελλάδα, η κυρίαρχη εφαρμοζόμενη πολιτική, οικονομικά και σε όλα τα επίπεδα είναι καταστροφικά αδιέξοδη, ακόμη και ανθρωπιστικά. Είναι βέβαιο πως θα ανατραπεί, άγνωστο πότε και σε τι βαθμό τιμωρητικής έντασης από τους καταταλαιπωρούμενους πολίτες. Πολιτικά πάντως είτε μέσω εκλογών είτε αλλιώς προδικάζεται η κυβερνητική ανάληψη από το ΣΥΡΙΖΑ. Που οδεύοντας σε συνέδριο ιδρυτικού χαρακτήρα εξέδωσε ” προσχέδιο διακήρυξης “.

Η “διακήρυξη” αυτή:
δεν έχει αναφορά στην ιδιαιτερότητα της σφοδρότατης επίθεσης στην Ελλάδα αλλά και της ακόμη σφοδρότερης λαϊκής αντίδρασης, τοποθετεί την όλη κατάσταση εντός μιάς “κρίσης υπερσυσσώρευσης”, σαν όλες τις προηγούμενες και όπως σε όλες τις χώρες.
δεν υπάρχουν οι έννοιες ( ούτε καν οι λέξεις ) πατρίδα, πατριωτισμός, ιμπεριαλισμός, φασισμός, ελληνισμός, έθνος, εθνική ανεξαρτησία, καρτέλ, μονοπώλια.
δεν υπάρχει αναφορά σε άξονες πολιτικής για την οικονομική ανάπτυξη και την εθνική κυριαρχία.
πουθενά η λέξη… ΑΟΖ αλλά και τίποτε για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις,τίποτε για στήριξη στις δικές μας δυνάμεις.

Αντίθετα, δεσπόζει ” ο σοσιαλισμός ως στρατηγικός στόχος ”, χωρίς να διευκρυνίζεται ποιοςσοσιαλισμός, ” της δικτατορίας του προλεταριάτου ” (Λένιν) ή ο ” τριτοδρομικός ” (ΠΑΣΟΚ ) ;

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αναδειχθεί στη διακυβέρνηση θα είναι σε κάθε περίπτωση, μειοψηφία. Που θα πρέπει να εκφράσει και να διαχειριστεί την θέληση και τα συμφέροντα τηςπλειοψηφίας των Ελλήνων και Ελληνίδων. Ή δεν προτίθεται για κάτι τέτοιο; Οπότε θα έχουμε μια επανάληψη απολυταρχικών πολιτικών, απλά με άλλο … πρόσημο, παράδοξα ενδιαφέρουσας και απροσδιόριστης διάρκειας.

Συνεπώς, παρότι ζωτικός στόχος επιβίωσης της κοινωνίας και του έθνους μας σήμερα είναι η άμεση ανατροπή της τροϊκανής Κατοχής, δεν είναι συνετό να τρέφουμε φρούδες ελπίδες για μετέπειτα. Το όλον πολιτικό σύστημα ηγεμονεύει, σάπιο και ολιγαρχικό. Όμως, για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες δίνεται σήμερα η ιστορική ευκαιρία να αναστηλώσουν τις αξίες και τις δομές του πολιτεύματός τους, ευρισκόμενου στο ναδίρ αφότου ανέκτησαν την εθνική ανεξαρτησία τους. Με τη σύσταση ενός κοινωνικού-πολιτικού ρεύματος, εμπνεόμενου από τον ανθρωπισμό και τη διαλεκτική του ελληνισμού, προσανατολισμένου στην δραστήρια συμμετοχή των πολιτών και ανοικοδομώντας την πρωτογενή παραγωγή.

Συμμαχώντας δε και αξιοποιώντας κάθε δύναμη ενάντια στη τροϊκανή Κατοχή.

Νίκος Καραβαζάκης
http://vimasaronikou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου