Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε υψηλά τεσσάρων μηνών ο τραπεζικός δείκτης του ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με άνοδο πάνω από τις 800 μονάδες ξεκινά ο Φεβρουάριος για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ενώ για τον τραπεζικό δείκτη το ράλι συνεχίζεται και την Τετάρτη, με κέρδη έως 10,78%.

Η Εθνική Τράπεζα «σκαρφαλώνει» στη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων, με τα κέρδη για τη μετοχή να διαμορφώνονται νωρίτερα σε 10,18% στα 3,03 ευρώ, ενώ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 με διψήφια ποσοστιαία άνοδο βρίσκονται οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και ΤΤ.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τιτάν, Coca-Cola 3E και ΟΠΑΠ.

«Η δυναμική της χθεσινής ανοδικής κίνησης και το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας αναμένεται να δώσουν ώθηση και σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, προς τα επίπεδα των 810 μονάδων όπου εκτιμούμε ότι αποτελεί το πρώτο βραχυπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.



«Η δυναμική του τραπεζικού κλάδου δείχνει με αρκετά εμφατικό τρόπο την αλλαγή ψυχολογίας που έχει συντελεσθεί σε ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς, ενώ και η διάχυση του ενδιαφέροντος ήταν χθες ευρύτερη, βελτιώνοντας εκ νέου το βαθμό συμμετοχής της εγχώριας αγοράς» συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Και εκτιμά ότι «αυτή η εικόνα διάχυσης πιθανόν να συνεχιστεί και σήμερα με μεγαλύτερη ένταση, λόγω των μεγάλων αποκλίσεων που παρατηρούνται σε επίπεδο αποδόσεων αλλά και επιμέρους στρεβλώσεων σε αποτιμήσεις που έχουν υστερήσει σε σχέση με τον μέσο όρο των αποδόσεων της αγοράς». «Από την άλλη πλευρά» σημειώνει η Beta, «τα πολλά βραχυπρόθεσμα κέρδη που έχουν πλέον συσσωρευτεί στις τραπεζικές μετοχές έχουν αυξήσει το ενδεχόμενο διόρθωσης ή έστω κάποιων πιο ισχυρών ρευστοποιήσεων στον εν λόγω κλάδο».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 820,71 μονάδες ενισχυμένος 3,10%, ενώ κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε νωρίτερα να ενισχύεται έως και 3,32% στις 822,47 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 10,25% στις 529,35 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 59,32 εκατ. τεμαχίων αξίας 81,1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 112 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 38 υποχωρούν και 17 διατηρούνται αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου