Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτη πρόκληση η ανακοίνωση του Υπουργείου για το δολοφόνο του Λαζανά- Δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του

Νέο κύμα οργής προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής των Ιτεών η βραδινή απίστευτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την περίπτωση του 17χρονου που σκότωσε εν ψυχρώ τον 29χρονο Θανάση Λαζανά, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε επειδή του κλώτσησαν Αφγανοί το σκύλο του. Το Υπουργείο υποστηρίζει πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε πως δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του (του δολοφόνου) κι έτσι μεταφέρθηκε στον Βόλο.

"Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.
Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών, που απο χθες δεν μπορούν να διανοηθούν την ελαστικότητα της δικαιοσύνης και το πόσο ξέφραγο αμπέλι είναι αυτό το κράτος. Σ έξαλλοι κατάσταση και οι  συγγενείς του Λαζανά, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.
Μπήκαν χθες μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε κάνει φτερά, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του  σε 15 χρόνια φυλάκιση. Αντιμετωπίστηκε από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε οτι είναι 17 ετών,  χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του. 

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου