Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σε τραγωδία κατέληξε η φάρσα

Σε τραγωδία κατέληξε η φάρσα που έκαναν δύο αυστραλιανοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί, που πήραν τηλέφωνο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η εγκυμονούσα δούκισσα του Κέμπριτζ και προσποιούμενοι πως είναι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος, ζήτησαν και πήραν όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ. Λίγες ημέρες αργότερα, η νοσοκόμα που σήκωσε το τηλέφωνο βρέθηκε νεκρή.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον θάνατο της νοσοκόμας ως πιθανή αυτοκτονία. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί από την αστυνομία ή το νοσοκομείο.
Η Τζασίνθα Σαλντάχνα βρέθηκε νεκρή σε ένα κτίριο κοντά στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε η Kate. Εκπρόσωπος της Scotland Yard ανέφερε πως οι αρχές ενημερώθηκαν χθες το πρωί ότι μια γυναίκα είναι αναίσθητη. Αμέσως έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο και η γυναίκα βρέθηκε νεκρή.



Η Τζασίνθα εργαζόταν στο νοσοκομείο King Edward VII τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ και το νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή ήταν η ίδια που σήκωσε το τηλέφωνο και απάντησε στην κλήση – φάρσα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως η νοσοκόμα σήκωσε το τηλέφωνο γιατί λόγω του ήταν ξημερώματα και εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν στην κλινική τηλεφωνητής. Στην ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν, ο Διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου, Τζον Λόφτχαους, δήλωσε: «Η Τζασίνθα δούλεψε στο King Edward VII για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Υπήρξε τέλεια στη δουλειά της ως νοσοκόμα και είχε αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συναδέλφων της» και πρόσθεσε: «Όλοι είμαστε σοκαρισμένοι από τον χαμό μιας τόσο αγαπητής και πολύτιμης συναδέρφου».



Τη βαθιά τους θλίψη εξέφρασαν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον: «Οι Υψηλότητές τους δέχθηκαν την εξαιρετική περιποίηση όλων στο νοσοκομείο King Edward VII και οι σκέψεις και οι προσευχές τους είναι με την οικογένεια της Τζασίντα Σαλντάνχα, τους φίλους και τους συναδέλφους της αυτές τις δύσκολες στιγμές», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Μάλιστα, εκπρόσωπος του παλατιού συμπλήρωσε πως ουδέποτε δεν υπήρξε διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο γεγονός στο νοσοκομείο.



Οι δύο παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού 2Day FM του Σίδνεϊ, οι οποίοι τηλεφώνησαν την Τρίτη στο νοσοκομείο, θα παραμείνουν εκτός αέρα «μέχρι νεωτέρας», όπως ανακοίνωσε ο εργοδότης τους. Ο ραδιοσταθμός ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του στο Facebook μετά το θάνατο της νοσηλεύτριας ότι «αποφάσισε πως οι δύο παραγωγοί δεν θα συνεχίσουν τη ραδιοφωνική τους εκπομπή μέχρι νεωτέρας σε ένδειξη σεβασμού γι'αυτό που μόνον ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί».



Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας εξέφρασε «τη βαθιά του λύπη για την τραγωδία με το θάνατο της νοσηλεύτριας Τζασίντα Σαλντάνχα του νοσοκομείου» και εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της και σε όλους αυτούς που επηρέασε αυτό το γεγονός σε όλον τον κόσμο». Οι παραγωγοί Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν «βρίσκονται και οι δύο σε κατάσταση σοκ» μετά το θάνατο της νοσηλεύτριας, πρόσθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν γράψει αγανακτισμένα μηνύματα στην σελίδα στο Facebook του 2Day FM, ενώ μια αίτηση με την οποία ζητείται η απόλυση των δύο παραγωγών για «βεβαρημένη κακή συμπεριφορά» έχει υπογραφεί από περισσότερους από 1.300 ανθρώπους. Οι δύο παραγωγοί ζήτησαν συγγνώμη στο Twitter για τη «δυσαρέσκεια» που προκάλεσε η φάρσα τους, η οποία «έγινε με τις καλύτερες προθέσεις», ενώ μετά την είδηση για το θάνατο της νοσοκόμας και την ευρεία καταδίκη της ενέργειάς τους από πολλούς χρήστες στον ιστότοπο αυτόν διέγραψαν τους λογαριασμούς τους.


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου