Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Bloomberg: Η κρίση στην Ελλάδα εκτόξευσε τις ληστείες


Με στοιχεία και γραφήματα το οικονομικό πρακτορείο αναδεικνύει την εκρηκτική άνοδο της εγκληματικότητας στην Αθήνα της κρίσης
Στην Ελλάδα της κρίσης, εκτός από την ανεργία που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει και τα τεράστια ποσοστά σε κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις που παρουσιάζουν επικίνδυνα αυξητική τάση από το 2007, όποτε και ξέσπασε η ευρωκρίση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η χώρα μας κατέχει την αρνητική πρωτιά, πέρα από την ανεργία και στις κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις, αφού ανάμεσα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τα ποσοστά τους είναι τα πιο μεγάλα.

Συγκεκριμένα, με βάση τον αναλυτή Niraj Shah του οικονομικού πρακτορείου, οι κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις στη χώρα μας κατά την περίοδο 2007-2010 αυξήθηκαν κατά 63%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με ποσοστό 53,5%.  Σημειώνεται πως ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 7%, ενώ σε Κύπρο και Πορτογαλία η αύξηση των κλοπών κυμαίνεται περίπου στο 20%.




Με τα ποσοστά ανεργίας να μη δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, υπάρχουν μεγάλοι φόβοι ότι η τάση αυτή θα επιδεινωθεί καθώς το χάσμα μεταξύ εκείνων που έχουν και εκείνων που δεν έχουν αυξάνεται, επισημαίνει ο  Niraj Shah.

Η πολιτική λιτότητας σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι επιφέρει μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή και φαίνεται πως αυτό επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις των πιο «ταραγμένων» κρατών στην Ευρώπη, σχολιάζει.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου