Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απειλές του μουφτή Χασούν σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Συρία  —  Ο ανώτατος ιερωμένος των σουνιτών μουσουλμάνων της Συρίας προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ότι η χώρα του θα μπορούσε να εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις χώρες τους, αν αυτές επιτεθούν στη Συρία.
Ο μουφτής Αχμαντ Χασούν, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, έκανε τη δήλωση αυτή σε λιβανική αντιπροσωπεία αργά το βράδυ της Κυριακής.



«Λέω σε όλη την Ευρώπη και στην Αμερική: Θα προετοιμάσουμε τους καμικάζι, οι οποίοι ήδη βρίσκονται μαζί σας, αν βομβαρδίσετε τη Συρία ή το Λίβανο», τόνισε ο Χασούν, όπως μετέδωσε το αλ Τζαζίρα.
«Από σήμερα ισχύει 'οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος'», προειδοποίησε.
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν καταδικάσει την αιματηρή καταστολή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ εναντίον των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Συρία και ζητούν από τα Ηνωμένα Έθνη να ασκήσουν πίεση στη Δαμασκό. Καμιά χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει προτείνει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας, όπως συνέβη στη Λιβύη.
Τουλάχιστον 2.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τελευταίους έξι μήνες στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι η Συρία θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα και να τιμήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου εμπόδισε την έγκριση μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία καταδίκαζε την αιματηρή καταστολή στη χώρα.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λιού Ουάιμιν έκανε την δήλωση αυτή στην διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Τα σχόλια του Λιού απηχούν τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ την περασμένη εβδομάδα ότι οι ηγέτες της Συρίας θα πρέπει να παραιτηθούν εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα επικρίθηκαν από την Δύση όταν από κοινού άσκησαν βέτο την περασμένη εβδομάδα στο σχέδιο απόφασης που είχαν καταρτίσει ευρωπαϊκές χώρες και καταδίκαζε την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.
«Εκτιμάμε ότι η συριακή κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πιο γρήγορα για να τιμήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις», είπε ο Λίου.
Είναι η πρώτη φορά που το Πεκίνο αφήνει κατά μέρος το δόγμα της μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων κρατών σε ό,τι αφορά τη Συρία. «Παράλληλα, όλα τα μέρη στη Συρία θα πρέπει να λάβουν ενεργά μέρος σε μια διαδικασία (εξεύρεσης) πολιτικής λύσης», πρόσθεσε ο Λιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου