Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ενημερώνει τους υπουργούς του για να μην διαμαρτύρονται

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Οι εκλογές θα γίνουν το 2013, διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επιχειρεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και συναντάται από το πρωί με κορυφαίους υπουργούς.
Εκτός από τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου, τα ραντεβού που κλείστηκαν γίνονται πολύ περισσότερο για να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και να σταματήσει η γκρίνια, ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα και ότι όλοι έρχονται στα υπουργικά συμβούλια και στην συσκέψεις προ ειλημμένων αποφάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει φρένο στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία αναζωπυρώθηκαν, λόγω των εξελίξεων στην Ευρώπη. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε επίσης και στις πιέσεις, που δέχεται, ώστε να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, βάζοντας έτσι τέλος στο ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Όσο για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, που γίνονται στην Ευρώπη και τις επικρίσεις ότι η Ελλάδα είναι απούσα, μετά την χθεσινή παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου, και ο πρωθυπουργός ενημερώνει τους υπουργούς του για τα σενάρια, που υπάρχουν στο τραπέζι, για μια συνολική λύση την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, τις επιλογές που η χώρα έχει, αλλά και ότι όλα αυτά δεν μας έχουν τεθεί ως εκβιαστικά διλήμματα.

Για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών  οι πιέσεις είναι ασφυκτικές από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. Τελευταία ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να θέσει το θέμα αυτό και στη συνάντηση της με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ και στην κοινοβουλευτική ομάδα πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν κάτι ανάλογο από τον πρωθυπουργό.

«Να δρομολογήσουμε πολιτική σταθερότητα, που θα μας επιτρέψει σε μια επόμενη φάση, σε 6 μήνες, σε ένα χρόνο, να αποφασιστεί η νέα πορεία της χώρας» είπε σε συνέντευξη του ο Κώστας Καρτάλης, λίγο πριν μπει στην αίθουσα της γερουσίας για να συμμετάσχει στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για τα οικονομικά, που  συνεδριάζει από τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου