Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τώρα που γυρίσαμε στο 2004 μπορώ να είμαι η Γιάννα;

Από το ιστολόγιο http://www.theinsider.gr/
Gianna-Aggelopoulou-Zack-Roge-447x300
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τη μείωση του επιπέδου ζωής στα επίπεδα του 2004. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με την τρόικα και ότι αύριο αναμένεται η αποχώρηση των αποστολών. Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας και είπε θα επιστρέψουμε στο επίπεδο ζωής και στα εισοδήματα του 2004.

Να τι ακριβώς είπε ο κ. Βενιζέλος
Φέρουμε όλοι πολύ μεγάλη ευθύνη, ο καθένας, ανάλογα με το ρόλο που έχει διαδραματίσει τα προηγούμενα χρόνια, ανάλογα με το ρόλο που διαδραματίζει μέσα στο πολιτικό σύστημα, αλλά και μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Φυσικά, αυτοί που έχουμε ασκήσει πολιτική εξουσία, αυτοί που έχουμε μετάσχει στη λήψη κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων και αυτοί που έχουμε προβάλει αλόγιστες και ανιστόρητες διεκδικήσεις και τις έχουμε στηρίξει κοινοβουλευτικά, συνδικαλιστικά ή επικοινωνιακά, φέρουμε τη δική μας ευθύνη.
 Βεβαίως, η τελική ευθύνη ανήκει πάντα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Δηλαδή, ανήκει σε αυτούς -μέσα στους οποίους ανήκω κι εγώ- που μετείχαμε σε κυβερνήσεις, ανήκει σε αυτούς που ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν τα δεδομένα.
Επειδή δεν μου αρέσει να κάνω αναψηλάφηση του παρελθόντος και να διαχωρίζω τις περιόδους, θέλω να πω, με καθαρό τρόπο, ότι δυστυχώς -και το επαναλαμβάνω: δυστυχώς- ως προς τα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, λόγω της ύφεσης, η οποία σωρευτικά στο τέλος του 2012 θα έχει φτάσει στο - 15%, γυρίζουμε πίσω. Γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004.
Η περίοδος 2005-2009 και για την ακρίβεια η περίοδος του Μαρτίου 2004 και του Οκτωβρίου του 2009, είναι μια περίοδος, η οποία δεν αφήνει θετικό ίχνος.
Η αναφορά του κ. Βενιζέλου στο 2004 ήταν το έναυσμα για ποικίλα σχόλια στο ίντερνετ. Να μερικά από αυτά:
  • Τώρα που γυρίσαμε στο 2004 θα ξαναβγει ο Καραμανλής ?
  • Αυτο με την επιστροφη σε συνθηκες 2004 ειναι ακρως παραπλανητικο. Μια χαρα ηταν/φαινοταν η Ελλαδα το 2004.
  • O Βενιζέλος είπε ότι γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004. Εγώ μπορώ να είμαι η Γιάννα;
  • Aσε που το 2004 τα είχα και με μια φοβερη γκόμενα! μια χαρά θα είμαστε! βουρ 2004!
  • Τι λες ρε καραγκιόζη...το 2004 έπαιρνα 1200 euro και τώρα παίρνω 998 euro.
  • Επισης, αν γυρίσουμε στο 2004,ας ελπίσουμε οτι θα ξανάρθει η ρουσλανα
  • Πίσω στο 2004 λέει ο Ευάγγελος, εγώ πάλι γιατί νομίζω πως φτάσαμε στο 1945;
  • Αν μας γυρίσεις στο 2004 πες το μας,να κάνω επένδυση σε βιοτεχνία και να φτιάχνω ελληνικές σημαίες!Σίγουρη επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου