Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ήττα του Μπερλουσκόνι στη Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Την παραίτησή του ζητά η αντιπολίτευση

Η ιταλική κυβέρνηση μειοψήφησε σήμερα το απόγευμα στη βουλή κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού του δημοσίου για το έτος 2010.

Το αποτέλεσμα -με διαφορά μίας ψήφου- προκάλεσε την άμεση αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που άρχισαν να φωνάζουν «παραίτηση, παραίτηση» προς το έδρανο όπου καθόταν ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, «η ψήφος αυτή θα έχει οπωσδήποτε ευρύτερες πολιτικές συνέπειες».

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έπαψε να υφίσταται και ο πρωθυπουργός πρέπει να μεταβεί άμεσα στο προεδρικό μέγαρο».

Ο υπουργός άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα όσο και ο εκπρόσωπος του μπερλουσκονικού Οίκου της Ελευθερίας στην βουλή, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, υπογράμμισαν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιασθεί ενώπιον του κοινοβουλίου ώστε να διαπιστώσει αν διαθέτει ακόμη την εμπιστοσύνη της βουλής και της γερουσίας».

Ο Μπερλουσκόνι δεν θέλησε να κάνει ως τώρα επίσημες δηλώσεις, αλλά η οδός της ψήφου εμπιστοσύνης, μοιάζει πλέον να είναι η μόνη λύση.

Η εξέλιξη σημειώθηκε σε μια κρίσιμη για τον Μπερλουσκόνι πολιτική συγκυρία, καθώς οι διαφωνίες με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι αποκορυφώθηκαν, η ομάδα των «ανταρτών» βουλευτών, με επικεφαλής των πρώην υπουργό Κλαούντιο Σκαγιόλα αμφισβητεί τις κυβερνητικές επιλογές και οι βιομήχανοι της χώρας πιέζουν για την άμεση έγκριση δέσμης μέτρων για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου