Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζουν με τη «νέα φάση» Χριστόφιας-Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο της νέας φάσης των εντατικοποιημένων απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.



Μετά την τελευταία συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι «εισήλθαμε σε μια νέα φάση» των συνομιλιών και πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν σήμερα εκτενώς αριθμό θεμάτων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει, επιστρέφοντας στο Προεδρικό μετά τη συνάντηση, ότι ''έχουμε συζητήσει θέματα που αφορούν όλα τα σημαντικά ζητήματα. Επικεντρωθήκαμε στα της ΕΕ, στα της Αστυνομίας, εσωτερική δηλαδή ασφάλεια και στα της οικονομίας''.
''Είναι τα ζητήματα που είμαστε πιο κοντά θα έλεγα και έχουν αναλάβει οι ειδικοί των δυο πλευρών, πριν τη συνάντηση της Τρίτης, ει δυνατόν να καταλήξουν. Υπάρχουν βέβαια και άλλα ζητήματα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά και στα οποία οι διαφορές απόψεων παραμένουν. Το κλίμα είναι κυπριακό κλίμα πρέπει να πω και με τον κ. Ερογλου'', κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου