Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ερντογάν προς Σαρκοζί " πρώτα να μάθεις να είσαι έντιμος"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Νικολά Σαρκοζί, για τις δηλώσεις του που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας από την Τουρκία να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.


   Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως « στην πολιτική πρώτα απ’
όλα είναι απαραίτητη η εντιμότητα» και κατηγόρησε τον Σαρκοζί πως χρησιμοποιεί διπλή και τριπλή γλώσσα.

« Εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος να πηγαίνει στην Αρμενία και να δίνει συμβουλές στην Τουρκίας. Πρώτα εσύ να δίνει συμβουλές στον εαυτό σου, να συμμαζέψεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να μιλάς διαφορετικά όταν έρχεσαι στην Τουρκία, διαφορετικά στη Γαλλία και πάλι διαφορετικά στην Αρμενία. Η πολιτική πρώτα χρειάζεται εντιμότητα» δήλωσε ο Ερντογάν.

   Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως, ο Σαρκοζί προσπαθεί να εντάξει το θέμα της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από την Τουρκία στην προεκλογική ατζέντα.


   «Υπάρχουν 600.000 Αρμένιοι στη Γαλλία, αλλά επίσης και 500.000 Τούρκοι. Έχετε σχέσεις με την Τουρκία. Αν όμως δεν σκέφτεσαι με ορίζοντα και κολλάς με τέτοιο θέμα επειδή  πιστεύεις ότι η οικονομική σου δυνατότητα είναι μεγαλύτερη , μην παρεξηγείς αλλά η Τουρκία δεν είναι εύκολη λεία.  Για να φέρει κανείς τον τίτλο του προέδρου χρειάζεται να σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι απλώς τις επόμενες εκλογές» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

  O πρόεδρος της Αρμενίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αρμενία την προηγούμενη εβδομάδα  είχε τονίσει  πως αν η Άγκυρα δεν προχωρήσει στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων ως μια «χειρονομία ειρήνης», το Παρίσι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει την υιοθέτηση νόμου που να τιμωρεί ειδικά την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου