Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΕΠΙΣΗΜΟ: Υπογράφηκε η σύμβαση για τα M-346 και το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Καλαμάτα

Γιώργος Παπαγεωργίου
Από το ptisidiastima

Με εξουσιοδότηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Θεόδωρος Λάγιος και o διευθυντής Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ (SIBAT) Γιαΐρ Κουλάς υπέγραψαν σήμερα την αμυντική διακρατική σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα.

Η σύμβαση έχει διάρκεια 22 ετών και δίνει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της εκπαιδεύσεως των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, με ικανοποιητική επάρκεια ωρών πτήσεως και υπερσύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει ουσιαστικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδος και Ισραήλ.

Η συμφωνία προβλέπει την παροχή 10 εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346 από την Elbit, την επαναφορά τουλάχιστον 25 T-6A Texan II για εκπαιδευτική αξιοποίηση, καθώς επίσης μεριμνά για την εγκατάσταση προηγμένων εξομοιωτών πτήσης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, που έγινε με εντατική δουλειά μέσα σε λίγους μήνες. Έτσι, μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά Rafale F3R, σε χρόνο ρεκόρ, υπογράφεται η σύμβαση με την ELBIT, που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο εκπαίδευσης των Ικάρων μας.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν ο Ακόλουθος Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, Σμήναρχος Γιόσι Πίντο (Υossi Pinto), o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Elbit Systems” κ. Μπεζχάλελ (Μπούτζι) Μαχλίς [Benhalel (Butzi) Machlis] και Ισραηλινή Αντιπροσωπία.

ΠΗΓΗ ptisidiastima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου