Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες - Τι καιρό θα κάνει μέχρι και την Τρίτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Πρωτομαγιά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται να είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα σποραδικές καταιγίδες  Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Οι άνεμοι στα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι και την Τρίτη 07-05-2019

Πέμπτη 02-05-2019
Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.
Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Παρασκευή 03-05-2019
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Αύξηση των νεφώσεων τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Σάββατο 04-05-2019
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά.
Κυριακή 05-05-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 06-05-2019
Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Τρίτη 07-05-2019
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου