Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική
Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου-Ποιος θα αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες;
Αποκαταστάθηκε μετά από τρεις περίπου ώρες η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Κάποιες από τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα είναι οι εξής: Ταύρος, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Παλαιό Φάληρο, Σαλαμίνα, Μοσχάτο, Αμφιάλη, Πέραμα, Κάτω Πετράλωνα, Κεραμικός, Νεάπολη Νίκαιας, Άνω Λιόσια, Ταμπούρια, Τερψιθέα, Άγιος Νικόλαος, Δραπετσώνα, Καλλίπολη , Πλατεία Καρπάθου, Πλατεία Σερφιώτου, Χαϊδάρι, Μανιάτικα, Καστέλα, Άλιμος, Ηλιούπολη, Πηγάδα.
Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Εξίσου σημαντικά ήταν τα προβλήματα στους δρόμους, αφού τα περισσότερα φανάρια ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος.
Παράλληλα, δεκάδες χρόνια πάσχοντες πολίτες που έχουν ανάγκη από καθημερινή και συνεχή μηχανική υποστήριξη βρέθηκαν σε απόγνωση, καθώς η διακοπή στην ηλεκτροδότηση απείλησε την ίδια τους τη ζωή.
Το χρονικό της «ταλαιπωρίας»
Η βλάβη εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Κουμουνδούρου, στις 16.46.
Σε επικοινωνία που είχε την ώρα εκείνη το newsbomb με το Γραφείο Τύπου της ΔΕΗ, μας απάντησαν ότι η βλάβη εντοπίζεται στο (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου και ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν ήταν δε θέση να εκτιμήσουν το χρόνο αποκατάστασης, ενώ σε ερώτησή μας για καταγγελίες που είχαμε δεχθεί από πολίτες, ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Βλαβών Πειραιώς (10504), η Επιχείρηση μας απάντησε ότι τα τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών «λειτουργούν όπως πάντα».
Η στάση του ΥΠΕΚΑ και οι πολιτικές ευθύνες
Προβληματισμό προκαλεί επίσης η στάση του Υπουργείου ΠΕΚΑ, το οποίο σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, δήλωσε καταρχήν άγνοια για το πρόβλημα και στη συνέχεια μας παρέπεμψε στη ΔΕΗ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ολόκληρη Επιχείρηση, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εποπτευόμενος φορέας και εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη».
Εκτός από τις προφανείς ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ για μια ολιγωρία που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, οι πολιτικές ευθύνες φτάνουν ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, να κατονομάσει τους υπευθύνους και να απαιτήσει τις παραιτήσεις τους εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου