Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Συμφωνία για τους όρους εντολής του ανεξάρτητου οίκου

Λευκωσία: Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας για τους όρους εντολής του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου, ο οποίος σε συνεργασία με την επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προχωρήσει στη διερεύνηση της εφαρμογής της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος.

Στις σημερινές διαπραγματεύσεις υπήρξε συμφωνία και ήδη οι όροι εντολής στάληκαν σε έξι εταιρείες. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει την Παρασκευή.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο ανεξάρτητος οίκος που θα συμμετάσχει, μαζί με την Moneyval, στη διεξαγωγή της έρευνας για το ξέπλυμα χρήματος, με βάση την απόφαση του Eurogroup.

Όπως τονίστηκε, οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών δεν θα πρέπει να ανησυχούν από την έρευνα που αναμένεται να αρχίσει μέσα στην άλλη εβδομάδα για το λόγο ότι «έχει διασφαλιστεί το τραπεζικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα».
Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί της δανειακής σύμβασης πριν από το τέλος του μήνα.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου