Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πολιτικό πρόβλημα στη ΝΔ από την «κάλυψη» βουλευτών της σε Κασιδιάρη

Πολιτικό πρόβλημα από το πουθενά προέκυψε για την ΝΔ μετά την «γκάφα» των κ.κ. Γιάννη Ιωαννίδη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιάννη Καράμπελα να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας του κ. Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση ξυλοδαρμού της κυρίας Λιάνας Κανέλλη.

Το γεγονός ότι η υπόθεση δεν άφηνε περιθώρια ερμηνειών καθώς η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε καρέ – καρέ τον ξυλοδαρμό της κυρίας Κανέλλη με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουν ότι ομόφωνα η βουλή θα καταδίκαζε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και από την άλλη η αποκάλυψη ότι αυτοί που «παραφώνησαν» είναι ο γραμματέας της ΝΔ, ο υφυπουργός Αθλητισμού και ακόμα ένας βουλευτής της του κυβερνώντος κόμματος αρκούσαν για να ανέβει η «πίεση» στα γραφεία της Συγγρού.


Αμεσα λοιπόν το γραφείο τύπου του κόμματος ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι θέσεις της ΝΔ που καταδικάζουν την βία είναι ξεκάθαρες επισημαίνοντας ότι ξεκάθαρη ήταν και η «γραμμή» του κόμματος για την συγκεκριμένη ψηφοφορία «αδειάζοντας» με τον τρόπο αυτό τους βουλευτές της. Σύμφωνα δε με πληροφορίες στελέχη του κόμματος προχώρησαν και σε αυστηρές παρατηρήσεις στους 3 βουλευτές.Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κεφαλογιάννης, Ιωαννίδης και Καράμπελας να επιχειρήσουν άκομψα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι δεύο τελευταίοι έφθασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι «μπέρδεψαν το ΝΑΙ με το ΟΧΙ» και ο κ. Κεφαλογιάνης να υποστηρίξει ότι επιθυμούσε να δώσει μια ευκαιρία στον κ. Κασιδιάρη να ζητήσει συγνώμη!

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης υποστήριξε ότι «εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδίαν γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω υπερ της ασυλίας».

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως «Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, είτε απο άκρα αριστερά, είτε απο άκρα δεξιά. Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν παρεξηγείται η ψήφος μου ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι. Δεν ξέρω εάν είμαι έξω απο την γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου.Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει.

Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν ειναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις ειναι συνειδητές όπως και η πράξη ψήφου. Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη. Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία».

Τέλος ο κ. Καράμπελας είπε «Έκανα λάθος γιατί ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Καταδικάζω τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται και το σημερινό συμβάν. Φάουλ κομματικό που το παίρνω όλο πάνω μου».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου