Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Βίντεο - σοκ από τη λιποθυμία του Γ.Παπαστάμκου

Διασωληνωμένος σε γαλλικό νοσοκομείο του Στρασβούργου είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ.Παπαστάμκος που κατέρρευσε ενώ προήδρευε συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και αμέσως μετά λιποθύμησε μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Σώματος.

Γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, ο 58χρονος καθηγητής ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση "για προσωπικούς λόγους". Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.


Στην αίθουσα έσπευσαν μέλη της ιατρικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο κ. Παπαστάμκος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του προκαλεί ανησυχία.

H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον δήλωσε πως "οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν τον κ. Παπαστάμκο".

Μ.Σουλτς: Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς, εξήγησε ότι ο Γιώργος Παπαστάμκος διακομίσθηκε πενήντα λεπτά μετά το λιποθυμικό επεισόδιο και ότι η κατάστασή του είναι «πολύ σοβαρή».

Ο Σουλτς, μάλιστα, προσκάλεσε «όποιον προσεύχεται να προσευχηθεί και οι υπόλοιποι να κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να επιστρέψει μαζί μας».

Οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον κ. Παπαστάμκο ήταν η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, Καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής, ο Γάλλος Φιλίπ Ζουβάν αναισθησιολόγος και η Ιταλίδα Λουτσία Ριντζόλι, νοσοκόμος.




«Προήδρευε μιας εξουθενωτικής συνεδρίασης και ξαφνικά ζήτησε μια μικρή διακοπή 3 λεπτών για να ξεκουραστεί» δηλώνει στο protothema.gr η ευρωβουλευτής και καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής Ελένη Θεοχάρους η οποία έσπευσε πρώτη λόγω της ειδικότητάς της να δώσει τις πρώτες βοήθειες. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον φόρτο εργασίας ενός ευρωβουλευτή ειδικά ενός ευρωβουλευτή που προέρχεται από τις πιο αδύναμες οικονομίες και που αναγκάζεται να ταξιδεύει διαρκώς για να παραβρεθεί σε εξαντλητικές συνεδριάσεις» συνεχίζει η ίδια η κυρία Θεοχάρους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου