Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σκηνικό ρήξης με την τρόικα από Κουβέλη- Βενιζέλο

Σκηνικό ρήξης με την Τρόικα περιγράφουν με δηλώσεις τους οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στράφηκαν με δριμύτητα κατά της Τρόικας, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τα πράγματα στα άκρα, χωρίς να προσδιορίζουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις διαπραγματεύσεις και πως θα διαχειρισθούν τις συζητήσεις με την Τρόικα οι κύριοι Βρούτσης και Στουρνάρας τις επόμενες ώρες.


Ο κ. Κουβέλης, στις δηλώσεις του, χάραξε κόκκινη γραμμή λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα. Στάθηκε ειδικότερα στις αλλαγές στα εργασιακά, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα η ΔΗΜΑΡ να τις ψηφίσει, καθώς αν γίνονταν δεκτές θα ισοδυναμούσαν με τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας, ενώ διευκρίνισε πως «η κατανομή των μέτρων είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας».

«Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης για να συμπληρώσει πως «οι αξιώσεις της Τρόικας δεν έχουν σχέση με αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα για τα 11,5 δισ. ευρώ».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του είπε ότι η Τρόικα εξωθεί τα πράγματα στα άκρα, την κατηγόρησε για σκόπιμη καθυστέρηση, αλλά επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά πως η Τρόικα «παίζει με την φωτιά για την ελληνική κοινωνία και την Ευρωζώνη». Συμπλήρωσε επίσης πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής το πραγματικό εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας.

«Το σημείο που φτάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το τελευταίο», ήταν η χαρακτηριστική επωδός του για να σημειώσει στη συνέχεια πως «το πακέτο μέτρων που θα έρθει στη Βουλή πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο».

«Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως - όπως και όσο - όσο» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης οι κύριοι Βρούτσης και Στουρνάρας απέφυγαν να δώσουν το στίγμα τους για τη συνέχεια …

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου