Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Και επίσημα επικεφαλής της CIA o Πετρέους

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Και επίσημα επικεφαλής της CIA o Πετρέους
Ο πρόσφατα αποστρατευθείς στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ορκίστηκε σήμερα διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της CIA, ενώ οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αμερικάνικη υπηρεσία κατασκοπείας και του στρατού γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτη στην συνεχιζόμενη καταδίωξη ισλαμιστών εξτρεμιστών και άλλων.

Ο Πετρέους, ο οποίος έκανε μια 37χρονη καριέρα στο στρατό, έφθασε να θεωρείται ο ‘αστέρας’ του αμερικανικού στρατού. Ορκίστηκε σήμερα σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, ενώπιον του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, με πολιτικό ένδυμα, ένα κοστούμι.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όρισε τον Πετρέους επόμενο επικεφαλής της CIA στο πλαίσιο των αλλαγών της ομάδας των συνεργατών του στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, διορίζοντας παράλληλα τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Λίον Πανέτα υπουργό Άμυνας, στη θέση του συνταξιοδοτηθέντος Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο 58χρονος Πετρέους είχε πιστωθεί το ότι άλλαξε την τροπή του πολέμου στο Ιράκ και έθεσε σε εφαρμογή τη λεγόμενη νέα στρατηγική του Ομπάμα στο Αφγανιστάν, η οποία θεωρείται πως ‘αναχαίτισε’ την ορμή του αντάρτικου των Ταλιμπάν και έθεσε τις βάσεις για την σταδιακή απόσυρση μέρους των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξαίρετη» την καριέρα του Πετρέους.

Ο Πετρέους αναλαμβάνει την ηγεσία της CIA λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από την επέτειο των επιθέσεων της 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον που προκάλεσαν την έναρξη του πολέμου εναντίον της αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου