Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Λιβύη παραμένει ο Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Οι ΗΠΑ δε θεωρούν ότι πέρασε στο Νίγηρα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι ο συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λιβύη και δεν βρίσκεται στις οχηματοπομπές, που εισήλθαν από τη χώρα αυτή στο Νίγηρα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας ανέφερε ότι άνθρωποι που πρόσκεινται στο καταρρέον καθεστώς του Καντάφι πιστεύεται ότι βρίσκονται στις οχηματοπομπές. Σύμφωνα με αξιωματούχους στο Νίγηρα ο Μανσούρ Ντάο, υπεύθυνος ασφαλείας του Καντάφι, πέρασε στο Νίγηρα την Κυριακή.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε πως μια από τις οχηματοπομπές έχει τέτοια «διαμόρφωση» που αφήνεται να εννοηθεί ότι μεταφέρει υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος του Καντάφι. Ο αξιωματούχος αυτός είπε πως δεν διαθέτει πληροφορίες σχετικά με το εάν ο ίδιος ο συνταγματάρχης βρίσκεται σε κάποια από τις οχηματοπομπές, ή εάν έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη.

Στρατιωτικές πηγές είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι μια οχηματοπομπή 200-250 αυτοκινήτων συνοδεύθηκε στη βορινή πόλη Αγκαντέζ από άνδρες των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επισήμαναν ότι το καθεστώς του Καντάφι διατηρούσε στενές σχέσεις με τους αντάρτες Τουαρέγκ, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν μεταβεί στη Λιβύη για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του συνταγματάρχη στον εμφύλιο.

Γαλλική πηγή είχε πει νωρίτερα πως ο Καντάφι και ο γιος του -θεωρούμενος ο πιθανότερος διάδοχός του- Σάιφ αλ Ισλάμ είναι πιθανό να συναντήσουν αργότερα την οχηματοπομπή και να κατευθυνθούν στην Μπουρκίνα Φάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου