Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΤΡΙΤΗ/6-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Τοποθέτηση ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ. Διακόπτονται όλες οι στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΙΣΡΑΗΛ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Πρόσθεσε ότι θα υιοθετηθούν πιο πολλές κυρώσεις κατά του ΙΣΡΑΗΛ. Έρχονται Τουρκικά πολεμικά πλοία στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Δεν αποκλείει επίσκεψη στην ΓΑΖΑ, αλλά θα συζητήσει το θέμα με τους Αιγύπτιους την επόμενη εβδομάδα στο ΚΑΙΡΟ.
*Λιβυκό κομβόι (αδιευκρίνιστος αριθμός οχημάτων και τεθωρακισμένων) που μετέφερε χρυσό-χρήματα και Κανταφικά στελέχη πέρασε χθες το πρωί από την Λιβυκή έρημο στο Νίγηρα.
*Ο ΓΓ του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας ΑΜΟΣ ΓΚΙΛΑΝΤ δήλωσε ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν διακοπεί οι στρατιωτικές σχέσεις με την ΑΓΚΥΡΑ στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
*Ο υποστράτηγος ΕΙΑΛ ΕΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ , επικεφαλής της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα πιθανότατα να αντιμετωπίσει πολυμέτωπο πόλεμο ως και επίθεση με ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.


*Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ υποστήριξε ότι το ΙΣΡΑΗΛ δεν είναι σε επικίνδυνη κατάσταση, και ότι μέσα στους επόμενους μήνες τελειώνει το καθεστώς ΑΣΑΝΤ στην Δαμασκό, ενώ η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ-ΙΡΑΝ.
*Αβεβαιότητα σχετικά με την στάση των Κούρδων της ΣΥΡΙΑΣ. Συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών τους στην ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.
*27 χρόνια κάθειρξη στον πρώην αρχηγό του Σερβικού στρατού στρατηγό ΜΟΜΣΙΛΟ ΠΕΡΙΣΙΤΣ από το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
*Σύντομα σε λειτουργία η Βρετανική πρεσβεία στην ΤΡΙΠΟΛΗ της ΛΙΒΥΗΣ.
*Έτοιμη η πόλη ΜΠΑΝΙ ΟΥΑΛΙΝΤ της νότιας Λιβύης να παραδοθεί στους αντικανταφικούς.
*Ο γνωστός και πολύ επικίνδυνος τρομοκράτης της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΓΙΟΥΝΙΣ  ΑΛ ΜΑΟΥΡΙΤΑΝΙ συνελήφθη στο Πακιστάν και παραδίδεται στους Αμερικανούς. Συνελήφθη στην ΚΟΥΕΤΑ/ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Προσωπικός φίλος και συνεργάτης του ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.
*Δεν αποκλείεται μέσα στο 2012 η Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής να αποκτήσει αρχηγείο στην ήπειρο. Συζητείται η περίπτωση της ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ.
*Στο ΑΓΚΑΝΤΙΖ του ΝΙΓΗΡΑ έχουν καταφύγει πολλοί Κανταφικοί μαζί με τον αρχηγό των ΤΟΥΑΡΕΓΚ ΡΙΣΑΑΓΚ ΜΠΟΥΛΑ. Ανάμεσα τους και ο επικεφαλής των Κανταφικών ταξιαρχιών  ΜΑΝΣΟΥΡ ΝΤΑΧΟ. Ο εκπρόσωπος του ΚΑΝΤΑΦΙ υποστηρίζει ότι ο δικτάτορας είναι πολύ καλά.
*Απόρρητα έγγραφα του ΚΑΝΤΑΦΙ υποστηρίζουν ότι η ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ συνωμοτούσε εναντίον του/4000 Αμερικανοί ήσαν στην ΑΙΓΥΠΤΟ έτοιμοι να εισβάλουν στην ΛΙΒΥΗ/προετοιμασίες για καμικάζι-επιθέσεις κατά στελεχών της αντιπολίτευσης στην ΒΕΓΓΑΖΗ/πως ο ΚΑΝΤΑΦΙ έχασε την υποστήριξη των φυλών στα υψίπεδα ΝΑΦΟΥΣΑ στα δυτικά της χώρας/
*Από τις πλέον ακριβείς αεροπορικές επιχειρήσεις όλων των εποχών ήταν η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην ΛΙΒΥΗ.
*Οι αντικαθεστωτικοί στην ΛΙΒΥΗ θεωρούν τις πρόσφατες ενέργεις της ΚΙΝΑΣ, της ΑΛΓΕΡΙΑΣ και τησς ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ως εχθρικές απέναντι τους.
*Δεν αποκλείει ο συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπλα και πύραυλοι από τον στρατό του Καντάφι να βρίσκονται ήδη στα χέρια παρακλαδιών της ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ.
*Στο νεοσύστατο κράτος του ΝΟΤΙΟΥ ΣΟΥΔΑΝ η πολιτική ηγεσία σκέφτεται να μεταφέρει την πρωτεύουσα της χώρας από την ΤΖΟΥΜΠΑ στο ΡΑΜΣΕΛ(βορειότερα).
*Η Αλγερία πρωτοστατεί στην σύσταση ενός παγκόσμιου FORUM για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στις 21 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι σχετικές ενέργειες. Συνάντηση των ΥΠΕΞ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ-ΜΑΛΙ-ΝΙΓΗΡΑ-ΑΛΓΕΡΙΑΣ.
*Ο πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΚΕΙΤΣ χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ως ΑΧΑΡΙΣΤΟ.
*Σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας του Ισραήλ η διακοπή των Εμπορικών σχέσεων με την Τουρκία θα επηρεάσει αρνητικά την Ισραηλινή αγορά.
*Δεν αποκλείεται ο ΚΑΝΤΑΦΙ να περάσει μέσω ΝΙΓΗΡΑ στην ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ, όπου με τον πρώην ηγέτη της είχε πολύ στενές σχέσεις. Αρκετό λένε ότι είναι ακόμα στη νότια Λιβύη.
*Τα μέλη της οικογένειας ΚΑΝΤΑΦΙ που πέρασαν στην ΑΛΓΕΡΙΑ(συνολικά 12) διαμένουν σε βίλα στο Δυτικό Αλγέρι.
*Η ΚΙΝΑ προτίθεται να αναγνωρίσει τη νέα κατάσταση στην ΛΙΒΥΗ, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες….
*Στο ΙΣΡΑΗΛ πραγματοποιήθηκε άσκηση προστασίας της πυρηνικής βάσης της ΝΤΙΜΟΝΑ με την κωδική ονομασία ΦΕΡΝΑΝΤΟ. Συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικής ασφαλείας και της Ισραηλινής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ. Συζητήθηκαν-σύμφωνα με πληροφορίες μου-και LESSONS LEARNED με βάση τις τραγικές εξελίξεις στην Φουκουσ’ιμα/Ιαπωνία μετά το φονικό τσουνάμι.
*Διεθνής περιφερειακή διάσκεψη κατά της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε στην ΚΑΜΠΟΥΛ. Συμμετείχαν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ-ΕΕ.
*Δεν αποκλείεται αντιπυραυλική συνεργασία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΙΝΔΙΑΣ για την αντιμετώπιση των ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ -ΙΡΑΝΙΚΩΝ πυραυλικών απειλών.
*Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ναι μεν πέτυχε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην ΛΙΒΥΗ, αλλά πρέπει να μελετηθούν οι αδυναμίες της Συμμαχίας σε όλους τους επιμέρους τομείς. Στη ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ του ΝΑΤΟ στο ΣΙΚΑΓΟ τον ΜΑΙΟ πρέπει να έχουμε απαντήσεις για όλα.
*Ο συντονιστής της ΕΕ για την τρομοκρατία ΖΙΛ ΝΤΕ ΚΕΡΚΟΟΥΒ  υποστηρίζει ότι 10 χρόνια μετά τη 9/11 η παγκόσμια ασφάλεια ειναι σε καλυτερο πλάισιο συνεργασίας.
*1000 περίπου φανατικοί ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ζούνε στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ σύμφωνα  με τον Υπουργό Εσωτερικών ΧΑΝΣ-ΠΗΤΕΡ ΦΡΙΝΤΡΙΧ. Μάλιστα είπε ότι 128 από αυτούς είναι άκρως επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου