Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Χρηματιστηριακή αναλαμπή στην αγορά με ημερομηνία λήξεως - Αναζητούνται ξένοι επενδυτές έστω και για trading - Στα ύψη τα CDS 2800 μ.β. - Παρέμβαση της Ελβετικής κεντρικής τράπεζα στο ευρώ – φράγκο

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd4) Η τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι ξεκάθαρα πτωτική. Όταν λέμε τάση εννοούμε την κυρίαρχη κατεύθυνση της αγοράς.
Στα τρέχοντα επίπεδα δηλαδή η αγορά κάτω από τις 900 μονάδες, η τάση είναι ξεκάθαρα πτωτική όπερ σημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο για τον δείκτη είναι ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί.
Προφανώς υπάρχουν και αναλαμπές ισχυρές ή ασθενείς αναλαμπές.

Οι αγορές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η κρίση χρέους σκιάζει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και είναι κομβικής σημασίας να επιλυθεί η κρίση χρέους.
Ωστόσο η κρίση χρέους και ειδικά η ελληνική δεν μπορεί να επιλυθεί δανείζοντας μια καταχρεωμένη Ελλάδα χρειάζονται ριζικές και επώδυνες λύσεις όπως ένα μεγάλης κλίμακας haircut 50% με 60%.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ελληνική αγορά έχει βαλτώσει, έχει καταστεί απαξιωμένη και αδιάφορη για τους ξένους επενδυτές ακόμη και για τους trader.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς, φθορά σε χαμηλότερα επίπεδα και ενίοτε άνευ ουσίας αναλαμπές, αποχή ξένων ή όποτε εμφανίζονται πουλάνε, γενικώς μια ρηχή χωρίς παλμό αγορά.
Γιατί έχει υποστεί αυτή την ολοκληρωτική απαξίωση το ΧΑ για ένα μόνο λόγο η ελληνική οικονομία είναι υπό κατάρρευση.
Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια της. Το σκηνικό αυτό που έχει στηθεί δεν έχει καμία προοπτική.
Όσο οι τράπεζες βρίσκονται σε ομηρία και αδυνατούν να στηρίξουν την οικονομία η Ελλάδα όλο και θα βουλιάζει. Με φόρους δεν σώζεται η Ελλάδα αλλά χρειάζεται ανάπτυξη. Οι φόροι τραβούν ρευστότητα από την αγορά άρα δεν υπάρχει ανάπτυξη και χωρίς τις τράπεζες συμμάχους νομοτελειακά η πρόσκρουση θα είναι μοιραία.
Το ΧΑ κινείται ωσάν να περιμένει μια λύση την οποία η Ευρώπη αδυνατεί να δώσει ενώ εμείς εδώ έχουμε αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν μπορεί να πληρώνει μονίμως ο φορολογούμενος τις αποτυχίες της εκάστοτε ανίκανης πολιτικής εξουσίας. Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι πρακτικό…οι πολιτικοί είναι εκτός τόπου και χρόνου άρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον μην ελπίζεται σε πολλά προετοιμαστείτε για τα χειρότερα.
Σήμερα το ΧΑ αντιδρά στο πλαίσιο μιας αναλαμπής που δεν πείθει ούτε κι τον πλέον ευκολόπιστο.
Το ΧΑ στις 878 μονάδες με άνοδο 1,66%.
Στις τράπεζες μεικτές τάσεις.
Η Εθνική +3,2% στα 2,89 ευρώ με αποτίμηση 2,7 δις ευρώ.
Η Alpha bank στο -0,57% στα 1,74 ευρώ με αποτίμηση 929 εκατ
Η Eurobank -1,56% στα 1,26 ευρώ με αποτίμηση 696 εκατ ευρώ.
Η Πειραιώς στο +3,7% στα 0,56 ευρώ με αποτίμηση 640 εκατ
Το ΤΤ στο +1,90% στα 1,07 ευρώ με αποτίμηση 304 εκατ ευρώ.
Από τις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών ΕΕΕΚ +2,9%, ΟΤΕ +3,9% ΜΙΓ +3,45% Ελλάκτωρ +4,5%.

Νευρικότητα στα ομόλογα με άνοδο των CDS - Παρέμβαση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας

Νευρικότητα συνεχίζει να κυριαρχεί στις αγορές ομολόγων με τα CDS να ανοίγουν σε νέα υψηλά για να υποχωρήσουν λίγο αργότερα.
Η κρίση χρέους προκαλεί έντονη αστάθεια η οποία μεταφράζεται σε αύξηση των CDS των παραγώγων των ομολόγων.
Στην Ελλάδα 2800 μονάδες το CDS σε σχέση με τις 2550 μονάδες χθες. Πραγματικό άλμα......Σημειώνεται ότι το CDS στην 5ετία έχει καταγράψει ιστορικό υψηλό 2900 μονάδες βάσης πριν εβδομάδες. Ως τιμή λαμβάνεται πάντα ο μέσος όρος μεταξύ αγοράς και πώλησης αυτή είναι η διεθνώς παραδεκτή και αποδεκτή μέθοδος.
Η Πορτογαλία 1060 μονάδες βάσης και η Ιρλανδία 860 μονάδες βάσης.
Η Ισπανία νωρίτερα στις 440 μονάδες βάσης που αποτελούσε ιστορικό υψηλό για να υποχωρήσει προς τις 426 μονάδες βάσης.
Η Ιταλία 465 μονάδες βάσης το CDS που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό για να υποχωρήσει στις 455 μονάδες βάσης.
Η Γαλλία 194 μονάδες βάσης που αποτέλεσε ιστορικό υψηλό για να υποχωρήσει στις 189 μονάδες βάσης.
Η σημαντικότερη είδηση της ημέρας η παρέμβαση της Ελβετικής Κεντρικής τράπεζας η οποία δήλωσε ότι θα αγοράσει τόσα ευρώ ώστε το ελάχιστο της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – ελβετικού φράγκου να μην υποχωρήσει κάτω της σχέσης 1 ευρώ προς  1,20 ελβετικά φράγκα.
Το ευρώ από τα 1,4090 δολάρια εκτινάχθηκε στα 1,4220 δολάρια. Μεγάλη κινητικότητα στις αγορές συναλλάγματος. Μετά την ανακοίνωση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας το ευρώ κινείται στα 1,1890 φράγκα, σημειώνοντας σημαντική άνοδο.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου