Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Φέσι» 12 εκατ. ευρώ για το τζαμί στο Βοτανικό

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Μεγαλοπρεπές «φέσι» στην τσέπη των ελλήνων φορολογουμένων αναμένεται να μπει και επίσημα το βράδυ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα όπου έχει προστεθεί και η τροπολογία για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.



Την ώρα δηλαδή που «παίζεται» η τύχη της οικονομικής επιβίωσης της χώρας και που τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών υφίστανται εξοντωτικές περικοπές στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξοδέψει 12 εκατομμύρια ευρώ για δημιουργία τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γ. Καλαντζή, το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, και θα είναι χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500 που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους σε τέσσερις μήνες.
Πάντως, για την ώρα το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στην κατασκευή του τζαμιού είναι ο ΛΑΟΣ, οι βουλευτές του οποίου αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία της συγκεκριμένης τροπολογίας. Φαίνεται όμως πως θα είναι και οι μόνοι που θα καταψηφίσουν καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν εκφράσει ισχυρές ενστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου