Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Γαλλία: Έκτακτη Εθνοσυνέλευση για το 2ο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63363273
Πρώτη η Γαλλία, με έκτακτη σύνοδο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα την εξέταση και στη συνέχεια την έγκριση του δεύτερου σχέδιου στήριξης της Ελλάδας που αποφασίσθηκε στις 21 Ιουλίου. Εκτιμάται ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να γίνει την Τετάρτη, ώστε την Πέμπτη να εξετασθεί από τη Γερουσία.




 Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, η γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα ισοδυναμεί με ανύψωση του γαλλικού χρέους, κατά 15 δισ. ευρώ έως το 2014.
Η έγκριση του δεύτερου σχέδιου στήριξης της Ελλάδας, θα εξετασθεί στο πλαίσιο της " διορθωτικής νομοθεσίας " για τα οικονομικά του 2011, η οποία, εκτός από το θέμα της Ελλάδας, περιλαμβάνει και πολλά νέα μέτρα λιτότητας που θέλει να πάρει η γαλλική κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείματος.
Υπολογίζεται ότι το σχέδιο για την Ελλάδα θα ψηφισθεί χωρίς δυσκολία από το σύνολο των βουλευτών της πλειοψηφίας, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή.
Όσο για τους βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος τοποθετούνται μάλλον στη λογική της αποχής, λόγω της " έλλειψης ακριβείας κα πληροφοριών για το χρονοδιάγραμμα καθώς και για το πεδίο και την έκταση συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα ", εξήγησε ο σοσιαλιστής Ζερόμ Καϊζάκ, πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών του Κοινοβουλίου.
Οι σοσιαλιστές υπογραμμίζουν, επίσης, την απουσία της φορολογίας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και της έκδοσης των ευρωομολόγων ενώ οι κομμουνιστές δηλώνουν ήδη την απόρριψη, όπως και για το πρώτο σχέδιο στήριξης, με το επιχείρημα ότι " δεν είναι σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά για τις τράπεζες ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου