Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Μήνυμα της ΕΕ στην Αγκυρα για τη Συρία: «Οχι» σε μονομερείς ενέργειες - ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, στη βόρεια Συρία.
Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Αγκυρα να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί ξανά εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, ανατολικά του Ευφράτη.
«Καθώς ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εισέρχεται στα τελικά του στάδια, όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη του στόχου της οριστικής του ήττας, η οποία παραμένει ένας απολύτως απαραίτητος σκοπός για να υπάρξει διαρκής λύση της συριακής κρίσης», υπογράμμισε η Μογκερίνι στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα θεωρούσαν απαράδεκτη μια νέα τουρκική επιχείρηση.
«Οι δηλώσεις περί ενδεχόμενης (νέας) τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία είναι πηγή ανησυχίας», τόνισε ακόμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, dpa

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου