Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες της Σελήνης από την κινεζική αποστολή στο διάστημα

Οι εικόνες ελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2013 με κάμερες εγκατεστημένες στο Chang'e 3 και το Yutu, τα οποία πραγματοποίησαν την πρώτη ομαλή προσγείωση στο φεγγάρι μέσα σε 37 χρόνια
Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας κυκλοφόρησε μέσα στον Ιανουάριο εκατοντάδες εντυπωσιακές εικόνες, βίντεο και επιστημονικά δεδομένα, που λήφθηκαν από το σεληνιακό όχημα Yutu και το Chang'e 3, που έφτασαν στη Σελήνη πριν από δύο χρόνια.


Οι εικόνες ελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2013 με κάμερες εγκατεστημένες στο Chang'e 3 και το Yutu, τα οποία πραγματοποίησαν την πρώτη ομαλή προσγείωση στο φεγγάρι μέσα σε 37 χρόνια, καθιστώντας έτσι την Κίνα την τρίτη χώρα που πραγματοποίησε επιτυχή προσσελήνωση μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Καθώς ο κινέζικος ιστότοπος είναι ιδιαίτερα δύσχρηστος, η Emily Lakdawalla από το « The Planetary Society» ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιθεώρησης της βάσης δεδομένων και της αναδημοσίευσης μερικών από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της κινεζικής ιστοσελίδας.

Σημειώνουμε πως το σεληνιακό όχημα Yutu υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια του ψυχρού κλίματος της νύχτας στη Σελήνη, καθιστώντας το ανίκανο να κινηθεί. Παρ' όλα αυτά το Yutu διατήρησε τη δυνατότητα να συλλέγει στοιχεία, τα οποία απέστειλε στην Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας μέχρι και τον Μάρτιο του 2015.

Η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να φέρει εις πέρας μια ακόμα αποστολή στο φεγγάρι το 2017 με τον ανιχνευτή Chang'e 5. Ο στόχος της αποστολής θα είναι ο ανιχνευτής να επιστρέψει στη γη με δείγματα από το έδαφος της Σελήνης.

Στη συνέχεια, το 2018, οι Κινέζοι σκοπεύουν να φτάσουν στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού με το Chang'e-4, μια αποστολή, η οποία, σε περίπτωση επιτυχίας, θα είναι η πρώτη που θα υλοποιήσει αυτόν τον στόχο.







ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου