Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Oι "εταίροι" ζήτησαν από την Αθήνα να δώσει στην Άγκυρα απόρρητα στοιχεία οχυρώσεων στον Έβρο

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το pronews
 
Την πρόσβαση των Τούρκων σε απόρρητα στοιχεία όσον αφορά τις οχυρώσεις των ΕΔ στον Έβρο ζητούν οι "εταίροι"!

Με απίστευτο θράσος οι Ευρωπαίοι ζητούν την κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας και προσφέρουν στους Τούρκους πέρα από τα 3 δισ.ευρώ-που μπορεί να γίνουν και 5-πρόσβαση σε δεδομένα που θα είναι στην Ελλάδα αλλά και να είναι Τούρκοι αξιωματούχοι στο ελληνικό έδαφος και μάλιστα να αποφασίζουν από κοινού με τους Έλληνες ποιοί πρόσφυγες θα επιστρέφουν στην Τουρκία!

Δηλαδή προχώρησαν ακόμα παραπέρα από την απαίτησή τους για συνδιαχείρηση του Αιγαίου και ζητούν και συνδιαχείρηση του εθνικού μας εδάφους!

Οι Τούρκοι θα μπαίνουν με την ησυχία τους και θα καταγράφουν τις οχυρές παραλλαγμένες θέσεις του ελληνικού Στρατού με απολύτως νόμιμο τρόπο σε όλη την γραμμή του Έβρου!

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους "εταίρους" εντοπίζεται στις απολύτως ευαίσθητες περιοχές της Ορεστιάδας και τις Καστανιές. Εκεί, σύμφωνα με την Κομισιόν, η συνοριοφυλακή μας δεν είναι καλά οργανωμένη και πρέπει τα λεγόμενα «regional centers» να εμπλουτιστούν με πομπούς GPS, ώστε αυτομάτως να υπάρχει πρόσβαση στα δεδομένα από τους φύλακες.

Το εξωφρενικό όμως είναι ότι την ίδια ώρα οι "εταίροι" "θωπεύουν" την Τουρκία ένα κράτος που δεν τηρεί κανένα κανόνα δικαίου, βομβαρδίζει και ισοπεδώνει τις ίδιες του τις πόλεις και είναι υπεύθυνο που έχει γεμίσει η Ευρώπη με εκατομμύρια προσφύγων-λάθρο.

Τέλος η Κομισιόν απαιτεί την ανάπτυξη, 7 με 8.000 ξένων συνοριοφυλάκων οι οποίοι όχι μόνο θα περιπολούν στα σύνορα αλλά θα εποπτέυουν και τα τα hot spots!

Δηλαδή η "Βέρμαχτ" ξανάρχεται!

Η Κομισιόν θα απαιτήσει από την Ελλάδα οι συνοριοφύλακές μας να μιλούν αγγλικά αλλά και τουρκικά!

Τα όσα αποφασισσθούν σήμερα από το Κολλέγιο των Επιτρόπων που συνεδριάζει σήμερα στο Στρασβούργο αναμένεται να είναι εξωφρενικά.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr και την Αγγελική Παπαμιλτιάδου, που αποκαλύπτει την έκθεση της Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι βασίσθηκαν απλά και μόνο στην έκθεση του Νοεμβρίου και όχι στην επικαιροποιημένη έκθεση του Frontex που περιέχει πολλά καινούρια στοιχεία για τον εγκληματικό ρόλο της Τουρκίας

Σήμερα, η Κομισιόν, θα κάνει συστάσεις στην Ελλάδα και θα κοινοποιήσει την έκθεση στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά και σε όλα τα εθνικά κοινοβούλια της Ε.Ε. και θα δοθεί διορία τριών μηνών στη χώρα μας για να συμμορφωθεί!

Το έγγραφο προόδου της Frontex, δείχνει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Αλλά αυτό τεχνηέντως έχει παραβλεφθεί.

Η Κομισιόν από την Ελλάδα θα ζητήσει επίσης σήμερα για τα θαλάσσια σύνορα τα εξής:

Α) Να βελτιωθεί η διαδικασία καταγραφής, ώστε να είναι ξεκάθαρη και να διαχωρίζει τους πρόσφυγες από την Συρία που δικαιούνται άσυλο και έχουν χαρτιά από τους παράνομους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Θα πρέπει να υπάρχει πλήρης καταγραφή και κυρίως δακτυλοσκόπηση, ενώ τα έγγραφα που χορηγούνται πρέπει να είναι ειδικά φτιαγμένα ώστε να μην μπορούν να πλαστογραφηθούν. Θα πρέπει δηλαδή να είναι σαφής ο διαχωρισμός των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι θα επιστρέφουν στις χώρες τους.

Β) Η Κομισιόν θα ζητάει τη βελτίωση της περιφρούρησης των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας μέσω νέων συστημάτων που θα αναγνωρίζουν, θα προστατεύουν και θα συλλαμβάνουν (identify, protect and apprehend) τους παράνομους μετανάστες τόσο στη θάλασσα, όσο και στο έδαφος. Σε αυτό το στάδιο η Κομισιόν δεν κάνει λόγο για «κοινή ακτοφυλακή» ή πιο ενεργή εμπλοκή των Τούρκων στο action plan της Ελλάδας, όμως αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή ότι δεν θα γίνει σε τρίτο στάδιο.

Γ) Θα πρέπει να ενισχυθούν οι αποτρεπτικές περιπολίες του λιμενικού και να γίνεται ανάλυση ρίσκου που να προβλέπει τις ροές ώστε να τις αποτρέπει. Σε αυτό θα ζητηθεί και πάλι η συνεργασία με την Τουρκία, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών.

Δ) Η Κομισιόν αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα να «αναβαθμίσει» τους συνοριοφύλακές της, ώστε να μιλούν αγγλικά αλλά και... τουρκικά, όπως επίσης να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία προκειμένου να αναγνωρίζονται οι εγκληματίες (SIS access to security by border guards). Θα ζητηθεί επίσης να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ακόμα και πολιτών της Ε.Ε. που προέρχονται από χώρες υψηλού ρίσκου όπως η Συρία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία.

Εν ολίγοις η ΕΕ ζητάει την πλήρη και άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και μάλιστα προς όφελος των Τούρκων, για να παραμείνουμε στην εθνοκτόνο Συνθήκη Σένγκεν.

Μια Συνθήκη που δεν εξυπηρετεί πλέον τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Έρχεται η στιγμή της μεγάλης απόφασης, αναστολή της Συνθήκης για όσο χρειαστεί.

Όπως ήδη έχει σημειώσει το pronews.gr μελετάται ήδη η αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην συνθήκη Σένγκεν,κάτι που δείχνει ότι επιτέλους κάποιοι δείχνουν να έχουν αντιληφθεί ότι μόνο μία τέτοια κίνηση που θα "σφράγιζε" την ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς τις λοιπές χώρες της συνθήκης θα μπορούσε να αποτρέψει το κύμα των προσφύγων που κατακλύζει καθημερινά τα ανατολικά σύνορά μας.

Η αναστολή συμμετοχής θα γίνει είτε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είτε άμεσα από την Αθήνα.

Ήδη μελετάται ο τρόπος με τον οποίο η Γερμανία είχε αναστείλει στην συμμετοχή της στην συνθήκη πριν από τέσσερις μήνες για ένα χρονικό διάστημα 1,5 μήνα και θα εφαρμοστεί κάτι ανάλογο.

Αυτό που-ελπίζεται-ότι θα επιτευχθεί, είναι να γίνει η Ελλάδα ένας ελάχιστα εκλυστικός προορισμός για τις προσφυγικές ροές,αφού δεν θα μπορούν μετά την αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στην εθνοκτόνο-όπως εξελίχθηκε-συνθήκη, να λάβουν την "χρυσή βίζα" και να προωθηθούν προς την λοιπή ΕΕ, ενώ θα επαναφερθεί η νομική διάταξη για κράτηση επί 18 μήνες σε "κέντρο φιλοξενίας" των λοιπών λαθρομεταναστών ή "οικονομικών μεταναστών" κατά την ορολογία αυτών που αρνούνται να αναγνωρίσουν ότι η χώρα υφίσταται μια ειρηνική, μεν, αλλά σαφώς εισβολή πληθυσμιακών ομάδων που αλλοιώνουν την πληθυσμιακή-εθνολογική σύσταση της χώρας.

Όσο για τις πληροφορίες που διαρρέουν για "τελεσίγραφο των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση" ότι "Έχετε τρεις μήνες για να κλείσετε τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο, διαφορετικά βγαίνετε και από το ευρώ και από τη Σένγκεν", αυτά αφορούν κατά βάση την απόφαση των δανειστών να σπρώξουν "εδώ και τώρα" προς οικουμενική κυβέρνηση.

Και ο δικός τους χρόνος τελειώνει. Δεν θέλουν να φτάσει αυτή η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο και να αρχίσει να ρέει το συνάλλαγμα από τον τουρισμό που θα δώσει χρόνο και χρήμα για αποσυμπίεση της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει τώρα.

Η πίεση με βάση το λαθρομεταναστευτικό-προσφυγικό για την επίτευξη πλήρους αποικιοποίησης της χώρας αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου