Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ «Τρομοκρατικό κτύπημα οι εκρήξεις στη Βοστόνη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «πράξη δειλίας» σχετικά με τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Βοστόνης.
Δήλωσε πως το Fbi ερευνά την υπόθεση καθώς πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. «Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιος και γιατί το έκανε, αν ήταν προγραμματισμένο από εγχώρια ομάδα ή από ένα άτομο. Θα βρούμε ποιος έβλαψε τους πολίτες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε.
Ωστόσο, τόνισε ότι «οι Αμερικανοί αρνούνται να τρομοκρατηθούν από αυτές τις ενέργειες» και εξήρε το θάρρος των συμπατριωτών, οι οποίοι παρότι σοκαρισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα.

«Εξοντωμένοι δρομείς έτρεξαν να δώσουν αίμα στους τραυματίες, γυναίκες και άνδρες έσπευσαν να βοηθήσουν, οι γιατροί που περιέθαλψαν τους τραυματίες, οι ιερείς που προσεύχονται», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να προσέχουμε ώστε να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό».
Έκανε έκκληση στον κόσμο αν δει κάτι ύποπτο να το ανακοινώσει στην αστυνομία και δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους άνδρες κι τις γυναίκες του Fbi.
«Είμαι πολύ ευγνώμων από τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο της Βοστόνης. Οι πολίτες της Βοστόνη θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με την ίδια υπερηφάνεια.
Μόλις θα έχουμε περαιτέρω πληροφορίες θα τις ανακοινώσουμε», είπε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για «πράξη οργάνωσης, ενός ατόμου η περισσότερων ατόμων.», αλλά διαβεβαίωσε ότι μόλις η αντιτρομοκρατική ομάδα του Fbi έχει λεπτομέρειες θα ακολουθήσει ανακοίνωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου