Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μετά το ρεύμα θα κόβουν και το νερό

Η ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Αντιμέτωποι και με διακοπές στο νερό οι πολίτες, αφού τώρα θα κόβεται ακόμη και με ένα λογαριασμό για οποιοδήποτε ποσό ειδικά αν η ΕΥΔΑΠ κρίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει.
Ετσι, μετά το ρεύμα αναμένεται να κόβεται και το νερό για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, προκειμένου η ΕΥΔΑΠ να εντοπίσει τους κακοπληρωτές και να μαζέψει οφειλές πάνω από 210 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, η νέα πολιτική της ΕΥΔΑΠ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της εκκαθάρισης, εξυγίανσης και στη συνέχεια πώλησης ποσοστού έως 49% της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.
Αποφασίστηκε να καταργηθεί η ρύθμιση που υπήρχε και προέβλεπε ότι η ΕΥΔΑΠ θα κόβει το νερό μόνο σε σωρευτικά χρέη από 500 ευρώ και πάνω σε όσους δηλαδή χρωστούσαν για πολλούς μήνες.
Την ίδια ώρα στελέχη της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα κοπεί το νερό σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη αλλά θα διευκολυνθούν ώστε να εξοφλήσουν την οφειλή τους με δόσεις.
Η εταιρεία θα καλέσει μέσα στο επόμενο διάστημα όλους όσοι χρωστάνε και με βάση τα οικονομικά τους στοιχεία θα προχωρήσει είτε σε ρύθμιση μαζί τους είτε θα απαιτήσει άμεση εξόφληση ειδάλλως θα προχωρά σε άμεση διακοπή. 
Ακόμη εξετάζεται να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο και να καλύψει και όλους αυτούς που είναι ενταγμένοι στο αντίστοιχο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και όσους έχουν ενταχθεί στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συνολικά ιδιώτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν στην ΕΥΔΑΠ 180 εκατ. ευρώ. Πάντως όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα τα ταμεία της Επιχείρησης δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από τους απλήρωτους λογαριασμούς... Στο α εξάμηνο του 2015 όλοι οι δείκτες κερδοφορίας της ΕΥΔΑΠ παρουσίασαν άνοδο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου