Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ελληνικές απελάσεις λαθρομεταναστών - Διαλέξεις του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Ενώ προσπαθούν κυβερνητικά και δογματικά να μας αποπλανήσουν κυριολεκτικά για το θέμα των λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι η Ελλάδα λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος υποδοχής των μεταναστών που είναι πρόσφυγες, υπάρχουν βέβαια απελάσεις λαθρομεταναστών που έχουν κοροϊδέψει τούρκοι διακινητές. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι μαροκινοί που πείθονται από τούρκους ότι θα μπορέσουν να φτάσουν στο Βέλγιο, στη Γερμανία ή ακόμα και στη Σουηδία περνώντας από την Κωνσταντινούπολη.
Διότι τους φέρνουν απλούς τουρίστες, αφού δεν υπάρχει βίζα γι’ αυτούς, στη συνέχεια τους εξηγούν πώς πρέπει να πετάξουν όλα τα επίσημα έγγραφά τους και πώς να απαντούν στις ερωτήσεις της αστυνομία για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως πρόσφυγες, ενώ είναι απλώς οικονομικοί μετανάστες. Έτσι, η Ελλάδα, ενώ επίσημα δεν φαίνεται, έχει ήδη απελάσει περίπου χίλιους μαροκινούς, οι οποίοι είναι μάλιστα άντρες με ελάχιστες εξαιρέσεις με την έννοια ότι μερικοί είναι ανήλικοι. Με άλλα λόγια, ενώ παρουσιάζεται μια πολιτική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι τόσο αφελής που καταντά μια κοροϊδία, η πραγματικότητα είναι άλλη και εντελώς διαφορετική. Με την πρόσβαση στην πληροφορία κι όχι στην παραπληροφόρηση μπορούμε ν’ αντιληφθούμε πιο αποτελεσματικά την πραγματικότητα και να μην πέφτουμε θύματα μια κυβερνητικής προπαγάνδας που φοβάται να ομολογήσει στο ίδιο της το κόμμα ποιες είναι οι κινήσεις της για να χάσει ψηφοφόρους, θεωρώντας ότι αυτοί έχουν ένα τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν θα καταλάβουν τι γίνεται και δεν θα διαμαρτυρηθούν. Μπορεί να είναι γελοίο αλλά είναι ταυτόχρονα η πραγματικότητα. Ας εξετάσουμε λοιπόν πιο στρατηγικά τι γίνεται για να μην πέσουμε στην απραξία του κενού που θέλουν να μας βάλουν μερικοί.



Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγικές επιλογές για το μέλλον". 5 ΓΕΛ Αιγάλεω. 17/3/2016
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο χορός ως κίνηση πνεύματος". Κανάκης Restaurart - τεχνοχώρος. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα. Πέμπτη 17 Μαρτίου 2015 N. Λυγερός - Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου. 18/03/2016, Φωτογραφίες Ν. Λυγερός - Λίμνη Βουλιαγμένης. 18/03/2016 Φωτογραφίες Ν. Λυγερός - Masterclass: "Υπερκοινωνική Βιοηθική και Ανθρωπότητα Μέλλοντος", Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας, Φλιούντος 43. Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Έξυπνα μαθήματα". Κόρινθος, 18/03/2016 Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Το Ναύπλιο ως πολιτισμική κληρονομιά", Αίθουσα Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, Ναυαρίνου 4, Ναύπλιο. 20 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου