Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη


FILE PHOTO: Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έξω από Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικούπροχώρησαν οι γιατροί σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τις προηγούμενες ημέρες ο αστυνομικός είχε υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να καθαριστεί το τραύμα, τελικώς όμως κρίθηκε αναγκαίος ο ακρωτηριασμός του αριστερού άκρου του προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σηψαιμικού επεισοδίου.

Η κατάσταση του αστυνομικού παραμένει κρίσιμη, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους θεράποντες γιατρούς του Κρατικού Νίκαιας το σοκ που έχει προκληθεί στον οργανισμό του από την αιμορραγία και την κωματώδη κατάσταση κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου, λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου