Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Άγκυρα: Δεν βιαζόμαστε για την ένταξη της Σουηδίας- βλέπουμε μετά το νέο έτος


Δεκέμβριος 12, 2023. Ελλάδα.

Ο βουλευτής του AKP Φουάτ Οκτάι, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, έδωσε συνέντευξη σε ένα κορυφαίο οργανισμό μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ο Οκτάι σε συνέντυξή του στο Bloomberg, απαντώντας σε ερώτηση για την έγκριση από το κοινοβούλιο της ένταξης της Σουηδία στο ΝΑΤΟ, ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και καιρό, είπε χαρακτηριστικά:

 «Φυσικά και δεν βιαζόμαστε, έχουμε τις δικές μας προτεραιότητες». 

Τόνισε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ότι υπάρχει πιθανότητα αυτό το θέμα να μην συζητηθεί μέχρι τις αρχές του 2024.

Ο Οκτάι δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αυτή τη διαδικασία ένταξης ως προϋπόθεση για την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16 προς την Άγκυρα. 

Ο Οκτάι εκτίμησε ότι και οι δύο διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν μαζί:

«Υπάρχουν ζητήματα που ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ συνδέουν με το σουηδικό ζήτημα, για παράδειγμα το ζήτημα των F-16». «Αν είναι έτσι, τότε ας κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα», είπε.

Η ένταξη της Σουηδίας πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης προτού ψηφιστεί στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου